Terug

Stoofpotje van bonen en tomaat

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gram sperziebonen
  • 400 gram tomaten
  • 1 ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • tijm
  • 1 grote pot of blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
  • 1 gedroogd chilipepertje

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 273 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    budget
    klimaatkanjer
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Kook de sperziebonen in een bodempje water 5 minuten.
  3. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  4. Pel de ui en snijd hem in snippers.
  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui.
  6. Voeg de sperziebonen, de stukjes tomaat en wat tijm toe en laat de groente een paar minuten stoven.
  7. Spoel de witte bonen in een vergiet af en laat ze uitlekken.
  8. Schep de witte bonen en het verkruimelde pepertje door de groente en laat dit nog 5 minuten pruttelen.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 447 kcal
Koolhydraten 48,6 gr
Vetten 12 gr
Vezels 26,4 gr
Eiwitten 22,8 gr
Verzadigd vet 1,5 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 3,7 gr
Meerv. onv. vet 5,6 gr
Cholesterol 0,2 mg
Suikers 8,6 gr
Zout 0,89 gr
Calcium 294,3 mg
Magnesium 151,3 mg
Fosfor 412,7 mg
Kalium 1619 mg
Ijzer 9,1 mg
Jodium 9,5 µg
Koper 0,88 mg
Zink 2,96 mg
Seleen 11 µg
Vitamine A 183,9 µg
Vitamine B1 0,37 mg
Vitamine B2 0,24 mg
Vitamine B3 2,5 mg
Vitamine B6 0,357 mg
Foliumzuur 157 µg
Vitamine B12
Vitamine C 48,7 mg
Vitamine D 0,8 µg
Vitamine E 4,6 mg
Vitamine K1 59,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu