Fout

Ingrediënten
2 personen
- 200 gram sperziebonen
- 400 gram tomaten
- 1 ui
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- tijm
- 1 grote pot of blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
- 1 gedroogd chilipepertje
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 273 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjervegetarischvrij van melk
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de sperziebonen in een bodempje water 5 minuten.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Pel de ui en snijd hem in snippers.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui.
- Voeg de sperziebonen, de stukjes tomaat en wat tijm toe en laat de groente een paar minuten stoven.
- Spoel de witte bonen in een vergiet af en laat ze uitlekken.
- Schep de witte bonen en het verkruimelde pepertje door de groente en laat dit nog 5 minuten pruttelen.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 447 kcal |
Koolhydraten | 48,6 gr |
Vetten | 12 gr |
Vezels | 26,4 gr |
Eiwitten | 22,8 gr |
Verzadigd vet | 1,5 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 3,7 gr |
Meerv. onv. vet | 5,6 gr |
Cholesterol | 0,2 mg |
Suikers | 8,6 gr |
Zout | 0,89 gr |
Calcium | 294,3 mg |
Magnesium | 151,3 mg |
Fosfor | 412,7 mg |
Kalium | 1619 mg |
Ijzer | 9,1 mg |
Jodium | 9,5 µg |
Koper | 0,88 mg |
Zink | 2,96 mg |
Seleen | 11 µg |
Vitamine A | 183,9 µg |
Vitamine B1 | 0,37 mg |
Vitamine B2 | 0,24 mg |
Vitamine B3 | 2,5 mg |
Vitamine B6 | 0,357 mg |
Foliumzuur | 157 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 48,7 mg |
Vitamine D | 0,8 µg |
Vitamine E | 4,6 mg |
Vitamine K1 | 59,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.