Fout

Ingrediënten
2 personen
- 600 gram aardappelen
- 550 gram groene kool
- 1 ui
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 50 gram ongezouten amandelen of cashewnoten
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 0.5 theelepel chilivlokken
- 125 ml halfvolle melk
- peper, nootmuskaat
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 172 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenklimaatkanjervegetarisch
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de groene kool schoon en snijd de groente in repen.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Verwarm 1 eetlepel margarine in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg de groene kool toe met een scheutje water en laat de kool in 10 minuten gaar smoren.
- Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan met een anti aanbaklaag. Bak hierin de amandelen met het paprikapoeder en de chilivlokken zacht.
- Laat de noten op een bord afkoelen.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep de gare kool erdoor.
- Schep de amandelen op de stamppot.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 549 kcal |
Koolhydraten | 59,8 gr |
Vetten | 24,8 gr |
Vezels | 11,5 gr |
Eiwitten | 16,3 gr |
Verzadigd vet | 3 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 12,1 gr |
Meerv. onv. vet | 8,2 gr |
Cholesterol | 4 mg |
Suikers | 9,9 gr |
Zout | 0,13 gr |
Calcium | 292,7 mg |
Magnesium | 156,9 mg |
Fosfor | 411,1 mg |
Kalium | 1702,2 mg |
Ijzer | 3,3 mg |
Jodium | 19,3 µg |
Koper | 0,47 mg |
Zink | 2,43 mg |
Seleen | 3,1 µg |
Vitamine A | 141,7 µg |
Vitamine B1 | 0,54 mg |
Vitamine B2 | 0,43 mg |
Vitamine B3 | 4,9 mg |
Vitamine B6 | 0,725 mg |
Foliumzuur | 145,4 µg |
Vitamine B12 | 0,28 µg |
Vitamine C | 117,6 mg |
Vitamine D | 0,8 µg |
Vitamine E | 8,9 mg |
Vitamine K1 | 403,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.