Fout
Ingrediënten
2 personen
- 100 gram verse cranberries
- 1 eetlepel honing
- 250 ml halfvolle yoghurt
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 29 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Was de cranberries en kook ze in 2 lepels water in ca. 5 minuten tot de bessen open knappen.
- Laat de cranberries afkoelen en schep er de honing door.
- Verdeel de yoghurt over 2 schaaltjes en schep de cranberries erop.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 121 kcal |
Koolhydraten | 18,9 gr |
Vetten | 1,9 gr |
Vezels | 1,2 gr |
Eiwitten | 5,6 gr |
Verzadigd vet | 1,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,4 gr |
Meerv. onv. vet | |
Cholesterol | 5 mg |
Suikers | 18,4 gr |
Zout | 0,17 gr |
Calcium | 177 mg |
Magnesium | 17,7 mg |
Fosfor | 116,4 mg |
Kalium | 225,5 mg |
Ijzer | 0,4 mg |
Jodium | 18,7 µg |
Koper | 0,05 mg |
Zink | 0,72 mg |
Seleen | 1,3 µg |
Vitamine A | 22 µg |
Vitamine B1 | 0,05 mg |
Vitamine B2 | 0,27 mg |
Vitamine B3 | 0,3 mg |
Vitamine B6 | 0,066 mg |
Foliumzuur | 14,3 µg |
Vitamine B12 | 0,49 µg |
Vitamine C | 7,9 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,3 mg |
Vitamine K1 | 9,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.