Fout
Ingrediënten
2 personen
- 750 gram asperges
- 500 gram krieltjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 0.5 sjalotje
- 6 sprieten bieslook
- 4 takjes (platte) peterselie
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram gepelde gekookte garnalen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 71 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Schil de asperges en snijd het houtige deel van de onderkant.
- Kook de asperges in ruim water 6-8 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren. Laat de asperges uitlekken en afkoelen.
- Kook de krieltjes 5 minuten in weinig water net gaar.
- Bak de krieltjes in de hete margarine goudgeel.
- Snijd het stukje sjalot heel fijn.
- Maak de kruiden schoon en knip ze klein.
- Meng de sjalot met de kruiden, het citroensap, de olijfolie en wat peper.
- Schep de garnalen erdoor.
- Verdeel de asperges over 2 borden, schep het garnalenmengsel erop en geef de krieltjes erbij.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 445 kcal |
| Koolhydraten | 46,1 gr |
| Vetten | 19,6 gr |
| Vezels | 6,3 gr |
| Eiwitten | 18 gr |
| Verzadigd vet | 2,8 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 10,5 gr |
| Meerv. onv. vet | 5,3 gr |
| Cholesterol | 107,5 mg |
| Suikers | 2,8 gr |
| Zout | 1,18 gr |
| Calcium | 114,8 mg |
| Magnesium | 97,8 mg |
| Fosfor | 314,6 mg |
| Kalium | 1270,9 mg |
| Ijzer | 4,1 mg |
| Jodium | 16 µg |
| Koper | 0,56 mg |
| Zink | 2,94 mg |
| Seleen | 24,6 µg |
| Vitamine A | 89,3 µg |
| Vitamine B1 | 0,34 mg |
| Vitamine B2 | 0,21 mg |
| Vitamine B3 | 3,7 mg |
| Vitamine B6 | 0,516 mg |
| Foliumzuur | 398,7 µg |
| Vitamine B12 | 1,73 µg |
| Vitamine C | 46,2 mg |
| Vitamine D | 0,8 µg |
| Vitamine E | 8,4 mg |
| Vitamine K1 | 119,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.