Fout

Ingrediënten
24 personen
- 1 kg tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 0.5 Spaanse peper
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel mosterdzaad
- 1 eetlepel mosterdzaad
- 5 peperkorrels
- 0.5 kaneelpijpje
- 1 laurierblad
- 2.5 eetlepels bruine basterdsuiker
- 4 eetlepels azijn
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 38 x
- Labels
-
Bereiding
- Maak de groente schoon en snijd alles klein.
- Breng dit met een beetje water aan de kook en laat dit in 15 minuten gaar worden.
- Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Doe de specerijen in een thee-ei of stukje katoen.
- Breng de tomatenmassa met het kruidenbuiltje weer aan de kook. Laat de saus tot de helft inkoken.
- Verwijder het kruidenbuiltje.
- Maak de saus op smaak met de basterdsuiker en azijn.
- Laat de tomatenketchup afkoelen.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 21 kcal |
Koolhydraten | 3,7 gr |
Vetten | 0,4 gr |
Vezels | 0,8 gr |
Eiwitten | 0,5 gr |
Verzadigd vet | 0,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,1 gr |
Meerv. onv. vet | 0,2 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 3,3 gr |
Zout | 0,05 gr |
Calcium | 9,6 mg |
Magnesium | 5 mg |
Fosfor | 13,2 mg |
Kalium | 109 mg |
Ijzer | 0,4 mg |
Jodium | 1 µg |
Koper | 0,03 mg |
Zink | 0,13 mg |
Seleen | 0,2 µg |
Vitamine A | 19,3 µg |
Vitamine B1 | 0,02 mg |
Vitamine B2 | 0,01 mg |
Vitamine B3 | 0,3 mg |
Vitamine B6 | 0,044 mg |
Foliumzuur | 11 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 11,5 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,5 mg |
Vitamine K1 | 1,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.