Terug

Tomatenketchup

Recept foto

Ingrediënten

24 personen
  • 1 kg tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 Spaanse peper
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 5 peperkorrels
  • 0.5 kaneelpijpje
  • 1 laurierblad
  • 2.5 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels azijn

Recept informatie

Bereiding

  1. Maak de groente schoon en snijd alles klein.
  2. Breng dit met een beetje water aan de kook en laat dit in 15 minuten gaar worden.
  3. Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Doe de specerijen in een thee-ei of stukje katoen.
  5. Breng de tomatenmassa met het kruidenbuiltje weer aan de kook. Laat de saus tot de helft inkoken.
  6. Verwijder het kruidenbuiltje.
  7. Maak de saus op smaak met de basterdsuiker en azijn.
  8. Laat de tomatenketchup afkoelen.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 21 kcal
Koolhydraten 3,7 gr
Vetten 0,4 gr
Vezels 0,8 gr
Eiwitten 0,5 gr
Verzadigd vet 0,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,1 gr
Meerv. onv. vet 0,2 gr
Cholesterol
Suikers 3,3 gr
Zout 0,05 gr
Calcium 9,6 mg
Magnesium 5 mg
Fosfor 13,2 mg
Kalium 109 mg
Ijzer 0,4 mg
Jodium 1 µg
Koper 0,03 mg
Zink 0,13 mg
Seleen 0,2 µg
Vitamine A 19,3 µg
Vitamine B1 0,02 mg
Vitamine B2 0,01 mg
Vitamine B3 0,3 mg
Vitamine B6 0,044 mg
Foliumzuur 11 µg
Vitamine B12
Vitamine C 11,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,5 mg
Vitamine K1 1,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu