Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 sinaasappel
- 1 ui
- 1 winterwortel
- 1 struikje broccoli (250 gram)
- 200 gram kipfilet
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 8 blaadjes basilicum
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 54 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de wortel in plakken en de broccoli in roosjes. Schil de steel van de broccoli en snijd de steel in stukjes.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
- Bak de kipreepjes in de hete margarine bruin. Fruit de ui kort mee.
- Voeg de rest van de groente toe met het sinaasappelsap en smoor de groente en de kip in een paar minuten gaar.
- Was de basilicum en knip de blaadjes in reepjes.
- Meng de groente en de kip met wat geraspte sinaasappelschil door de gare rijst. Warm het goed door. Maak de rijst op smaak met basilicum.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 585 kcal |
Koolhydraten | 66,2 gr |
Vetten | 14,7 gr |
Vezels | 8,8 gr |
Eiwitten | 42,3 gr |
Verzadigd vet | 3 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,7 gr |
Meerv. onv. vet | 5,6 gr |
Cholesterol | 89,2 mg |
Suikers | 9,4 gr |
Zout | 0,23 gr |
Calcium | 94,7 mg |
Magnesium | 185,4 mg |
Fosfor | 704,8 mg |
Kalium | 1333,8 mg |
Ijzer | 3,1 mg |
Jodium | 16,7 µg |
Koper | 0,33 mg |
Zink | 2,33 mg |
Seleen | 25,5 µg |
Vitamine A | 1010,1 µg |
Vitamine B1 | 0,45 mg |
Vitamine B2 | 0,21 mg |
Vitamine B3 | 15,9 mg |
Vitamine B6 | 1,057 mg |
Foliumzuur | 150,2 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 52,2 mg |
Vitamine D | 1 µg |
Vitamine E | 7,6 mg |
Vitamine K1 | 171,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.