Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 dunne prei
- 1 eetlepel olie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 2 theelepels provençaalse kruiden
- 200 gram kabeljauwfilet of andere vis
- 50 gram garnalen
- 100 gram diepvries doperwtjes
- 4 takjes selderij
- 1 klein volkoren stokbrood
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 64 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van ei
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika in blokjes en de prei in ringen.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Bak de paprika en de prei kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes, 250 ml water en de kruiden toe en breng dit aan de kook.
- Snijd de vis in stukjes en meng ze door de soep.
- Roer de garnalen en de doperwtjes erdoor. Laat de vis in een paar minuten gaar worden.
- Was de selderij en knip de takjes klein. Roer de selderij door de soep.
- Serveer er brood bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 535 kcal |
Koolhydraten | 60,9 gr |
Vetten | 9,8 gr |
Vezels | 13,2 gr |
Eiwitten | 44,6 gr |
Verzadigd vet | 2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 3,1 gr |
Meerv. onv. vet | 3,8 gr |
Cholesterol | 71,8 mg |
Suikers | 13,1 gr |
Zout | 1,8 gr |
Calcium | 167,2 mg |
Magnesium | 145,1 mg |
Fosfor | 691,4 mg |
Kalium | 1424,4 mg |
Ijzer | 5,5 mg |
Jodium | 312,3 µg |
Koper | 0,51 mg |
Zink | 3,05 mg |
Seleen | 36,6 µg |
Vitamine A | 140,1 µg |
Vitamine B1 | 0,43 mg |
Vitamine B2 | 0,25 mg |
Vitamine B3 | 6 mg |
Vitamine B6 | 0,598 mg |
Foliumzuur | 165,8 µg |
Vitamine B12 | 2,58 µg |
Vitamine C | 82,1 mg |
Vitamine D | 1,1 µg |
Vitamine E | 7,3 mg |
Vitamine K1 | 38,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.