Ingrediënten

2 personen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 theelepels provençaalse kruiden
  • 200 gram kabeljauwfilet of andere vis
  • 50 gram garnalen
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 4 takjes selderij
  • 1 klein volkoren stokbrood

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 64 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika in blokjes en de prei in ringen.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Bak de paprika en de prei kort mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes, 250 ml water en de kruiden toe en breng dit aan de kook.
  5. Snijd de vis in stukjes en meng ze door de soep.
  6. Roer de garnalen en de doperwtjes erdoor. Laat de vis in een paar minuten gaar worden.
  7. Was de selderij en knip de takjes klein. Roer de selderij door de soep.
  8. Serveer er brood bij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 535 kcal
Koolhydraten 60,9 gr
Vetten 9,8 gr
Vezels 13,2 gr
Eiwitten 44,6 gr
Verzadigd vet 2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 3,1 gr
Meerv. onv. vet 3,8 gr
Cholesterol 71,8 mg
Suikers 13,1 gr
Zout 1,8 gr
Calcium 167,2 mg
Magnesium 145,1 mg
Fosfor 691,4 mg
Kalium 1424,4 mg
Ijzer 5,5 mg
Jodium 312,3 µg
Koper 0,51 mg
Zink 3,05 mg
Seleen 36,6 µg
Vitamine A 140,1 µg
Vitamine B1 0,43 mg
Vitamine B2 0,25 mg
Vitamine B3 6 mg
Vitamine B6 0,598 mg
Foliumzuur 165,8 µg
Vitamine B12 2,58 µg
Vitamine C 82,1 mg
Vitamine D 1,1 µg
Vitamine E 7,3 mg
Vitamine K1 38,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu