Fout
Ingrediënten
2 personen
- 1 kg mosselen
- stukje gemberwortel (1 cm)
- 1 rood pepertje
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gram rettich of rammenas
- 0.5 appel met schil
- citroensap
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 3 takjes peterselie
- 1 klein volkoren stokbrood
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 32 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Was de mosselen en verwijder kapotte en hele zware exemplaren en mosselen die open blijven staan en zich na een tik niet sluiten.
- Schil de gember en rasp het.
- Verwijder een deel van de pitjes van de peper en snijd de peper in reepjes.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Schil de rettich en rasp de groente grof.
- Was het stuk appel en schaaf de parten in dunne plakjes. Druppel er wat citroensap over.
- Schep de appel door de rettich en maak de groente op smaak met wat yoghurt en citroensap.
- Verwarm de olie en fruit hierin de geraspte gember, de ui en de knoflook.
- Voeg de reepjes peper en de mosselen toe en schenk er 100 ml water bij. Kook de mosselen op hoog vuur 8-10 minuten tot de schelpen open zijn. Verwijder ongeopende schelpen.
- Was de peterselie en knip het klein. Strooi de peterselie over de mosselen.
- Geef er de rettichsalade en het stokbrood bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 562 kcal |
Koolhydraten | 67 gr |
Vetten | 12,4 gr |
Vezels | 10,4 gr |
Eiwitten | 40,3 gr |
Verzadigd vet | 2,8 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 5,7 gr |
Meerv. onv. vet | 2,7 gr |
Cholesterol | 73,6 mg |
Suikers | 14,2 gr |
Zout | 2,64 gr |
Calcium | 228,7 mg |
Magnesium | 180,8 mg |
Fosfor | 644,4 mg |
Kalium | 1268 mg |
Ijzer | 12,1 mg |
Jodium | 249,7 µg |
Koper | 0,56 mg |
Zink | 5,38 mg |
Seleen | 78,9 µg |
Vitamine A | 197,7 µg |
Vitamine B1 | 0,24 mg |
Vitamine B2 | 0,54 mg |
Vitamine B3 | 4,7 mg |
Vitamine B6 | 0,451 mg |
Foliumzuur | 180,1 µg |
Vitamine B12 | 28,8 µg |
Vitamine C | 55 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 3,8 mg |
Vitamine K1 | 12,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.