Fout
Ingrediënten
2 personen
- 1 paprika
- 150 gram champignons
- 8 takjes peterselie
- restje groente, roerbakgroente of of 200 gram diepvries doperwtjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 4 eieren
- 4 eetlepels halfvolle melk
- peper
- 6 volkoren boterhammen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 19 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij diabetesgeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Maak de paprika en de champignons schoon.
- Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakken.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Snijd eventueel de groente kleiner.
- Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de groente een paar minuten zacht.
- Klop de eieren los met de melk, de peterselie en wat peper.
- Schenk het eiermengsel over de groente en bak de omelet in 8-10 minuten gaar.
- Snijd de omelet in punten en serveer het brood erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 533 kcal |
Koolhydraten | 56,9 gr |
Vetten | 16,8 gr |
Vezels | 14,1 gr |
Eiwitten | 31,8 gr |
Verzadigd vet | 4,2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 6 gr |
Meerv. onv. vet | 4,2 gr |
Cholesterol | 373,7 mg |
Suikers | 6,8 gr |
Zout | 1,51 gr |
Calcium | 144,4 mg |
Magnesium | 95,4 mg |
Fosfor | 529,3 mg |
Kalium | 897,3 mg |
Ijzer | 7,1 mg |
Jodium | 99,8 µg |
Koper | 0,52 mg |
Zink | 3,46 mg |
Seleen | 29,4 µg |
Vitamine A | 517,2 µg |
Vitamine B1 | 0,51 mg |
Vitamine B2 | 0,74 mg |
Vitamine B3 | 4,1 mg |
Vitamine B6 | 0,363 mg |
Foliumzuur | 165,6 µg |
Vitamine B12 | 1,65 µg |
Vitamine C | 58,1 mg |
Vitamine D | 2,2 µg |
Vitamine E | 7 mg |
Vitamine K1 | 16,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.