Ingrediënten

2 personen
  • 1 paprika
  • 150 gram champignons
  • 8 takjes peterselie
  • restje groente, roerbakgroente of of 200 gram diepvries doperwtjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • peper
  • 6 volkoren boterhammen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 19 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Maak de paprika en de champignons schoon.
  2. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakken.
  3. Was de peterselie en knip het klein.
  4. Snijd eventueel de groente kleiner.
  5. Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de groente een paar minuten zacht.
  6. Klop de eieren los met de melk, de peterselie en wat peper.
  7. Schenk het eiermengsel over de groente en bak de omelet in 8-10 minuten gaar.
  8. Snijd de omelet in punten en serveer het brood erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 533 kcal
Koolhydraten 56,9 gr
Vetten 16,8 gr
Vezels 14,1 gr
Eiwitten 31,8 gr
Verzadigd vet 4,2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 6 gr
Meerv. onv. vet 4,2 gr
Cholesterol 373,7 mg
Suikers 6,8 gr
Zout 1,51 gr
Calcium 144,4 mg
Magnesium 95,4 mg
Fosfor 529,3 mg
Kalium 897,3 mg
Ijzer 7,1 mg
Jodium 99,8 µg
Koper 0,52 mg
Zink 3,46 mg
Seleen 29,4 µg
Vitamine A 517,2 µg
Vitamine B1 0,51 mg
Vitamine B2 0,74 mg
Vitamine B3 4,1 mg
Vitamine B6 0,363 mg
Foliumzuur 165,6 µg
Vitamine B12 1,65 µg
Vitamine C 58,1 mg
Vitamine D 2,2 µg
Vitamine E 7 mg
Vitamine K1 16,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu