Terug

Gemarineerde aardbeien

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 0.5 sinaasappel
  • 300 gram aardbeien
  • zwarte peper

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 43 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de halve sinaasappel uit en roer er de geraspte schil door.
  2. Maak de aardbeien schoon. Halveer grote aardbeien.
  3. Schep het sinaasappelmengsel voorzichtig door de aardbeien. Laat de aardbeien op kamertemperatuur 1 uur staan.
  4. Verdeel ze over 2 glazen coupes en maal er een beetje zwarte peper over.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 56 kcal
Koolhydraten 9,6 gr
Vetten 0,3 gr
Vezels 2,2 gr
Eiwitten 1,3 gr
Verzadigd vet 0,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,1 gr
Meerv. onv. vet 0,1 gr
Cholesterol
Suikers 9,6 gr
Zout 0,02 gr
Calcium 28,3 mg
Magnesium 22 mg
Fosfor 49,5 mg
Kalium 318,8 mg
Ijzer 0,8 mg
Jodium 0,6 µg
Koper 0,07 mg
Zink 0,22 mg
Seleen
Vitamine A 3,5 µg
Vitamine B1 0,05 mg
Vitamine B2 0,05 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,099 mg
Foliumzuur 105,7 µg
Vitamine B12
Vitamine C 102,8 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,7 mg
Vitamine K1 4,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu