Fout

Ingrediënten
2 personen
- 200 gram linzen
- 3 plakjes bacon
- 1.5 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- 600 gram spitskool
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel rozemarijn
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 42 x
- Labels
-
balansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjervrij van melk
Bereiding
- Was de linzen in een zeef. Kook de linzen in ruim water in ca. 20 minuten gaar.
- Bak de bacon in een droge koekenpan bruin en krokant.
- Neem de bacon uit de pan en roer de azijn door het overgebleven aanbaksel. Maak er een dressing van met 1 eetlepel water, 1 eetlepel olijfolie en wat peper.
- Maak de spitskool schoon en snijd hem in smalle repen. Schep de dressing door de kool en zet de salade even weg.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Hak de rozemarijnnaaldjes klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de rest van de olie in 10 minuten zacht. Fruit de rozemarijn kort mee.
- Laat de linzen in een zeef uitlekken.
- Voeg de linzen toe aan het uienmengsel en warm ze mee.
- Verkruimel de bacon en strooi het over de salade. Serveer de linzen erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 477 kcal |
Koolhydraten | 49,6 gr |
Vetten | 14,2 gr |
Vezels | 23,7 gr |
Eiwitten | 25,5 gr |
Verzadigd vet | 2,5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 8 gr |
Meerv. onv. vet | 2,3 gr |
Cholesterol | 5,6 mg |
Suikers | 4,9 gr |
Zout | 0,48 gr |
Calcium | 181,6 mg |
Magnesium | 129,5 mg |
Fosfor | 490,1 mg |
Kalium | 1356,9 mg |
Ijzer | 6,5 mg |
Jodium | 4,6 µg |
Koper | 1,11 mg |
Zink | 4,48 mg |
Seleen | 18,1 µg |
Vitamine A | 97,4 µg |
Vitamine B1 | 0,54 mg |
Vitamine B2 | 0,19 mg |
Vitamine B3 | 2,7 mg |
Vitamine B6 | 0,539 mg |
Foliumzuur | 48,1 µg |
Vitamine B12 | 0,07 µg |
Vitamine C | 16,7 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 1,5 mg |
Vitamine K1 | 125,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.