Terug

Warme paddenstoelensalade met sinaasappeldressing

Recept foto

Ingrediënten

4 personen
  • 2 sneetjes maïsbrood
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 sjalotje
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 100 gram shii-takes
  • 1 sinaasappel
  • rozemarijn

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 24 x
  • Labels
  • bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Rooster het brood goudbruin en snijd het in reepjes.
  2. Snijd het spek in smalle reepjes en bak ze in een koekenpan langzaam bruin en knapperig.
  3. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
  4. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd ze in vieren of in repen.
  5. Boen de sinaasappel goed schoon. Rasp wat van de schil af. Snijd 2 dunne plakken van de sinaasappel, halveer ze en houd ze apart. Pers de rest van de sinaasappel uit.
  6. Bak het sjalotje met het spek mee glazig.
  7. Draai het vuur hoog en bak in een paar minuten de paddenstoelen gaar. Maak het gerecht op smaak met wat peper, klein geknipte rozemarijn, wat geraspte sinaasappelschil en sinaasappelsap.
  8. Verdeel de paddenstoelen over 4 borden en garneer met een half plakje sinaasappel. Leg er reepjes geroosterd brood bij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 112 kcal
Koolhydraten 11 gr
Vetten 3,8 gr
Vezels 3,3 gr
Eiwitten 6,7 gr
Verzadigd vet 1,2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 1,5 gr
Meerv. onv. vet 0,8 gr
Cholesterol 3,6 mg
Suikers 2,1 gr
Zout 0,57 gr
Calcium 29,3 mg
Magnesium 16,8 mg
Fosfor 113 mg
Kalium 501,3 mg
Ijzer 1,3 mg
Jodium 15,2 µg
Koper 0,48 mg
Zink 1,02 mg
Seleen 5,6 µg
Vitamine A 97,6 µg
Vitamine B1 0,14 mg
Vitamine B2 0,35 mg
Vitamine B3 5,2 mg
Vitamine B6 0,089 mg
Foliumzuur 21,2 µg
Vitamine B12 0,07 µg
Vitamine C 13,2 mg
Vitamine D 0,1 µg
Vitamine E 0,2 mg
Vitamine K1

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu