Fout
Ingrediënten
4 personen
- 2 sneetjes maïsbrood
- 4 plakjes ontbijtspek
- 1 sjalotje
- 250 gram kastanjechampignons
- 100 gram oesterzwammen
- 100 gram shii-takes
- 1 sinaasappel
- rozemarijn
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 24 x
- Labels
-
bij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Rooster het brood goudbruin en snijd het in reepjes.
- Snijd het spek in smalle reepjes en bak ze in een koekenpan langzaam bruin en knapperig.
- Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
- Maak de paddenstoelen schoon. Snijd ze in vieren of in repen.
- Boen de sinaasappel goed schoon. Rasp wat van de schil af. Snijd 2 dunne plakken van de sinaasappel, halveer ze en houd ze apart. Pers de rest van de sinaasappel uit.
- Bak het sjalotje met het spek mee glazig.
- Draai het vuur hoog en bak in een paar minuten de paddenstoelen gaar. Maak het gerecht op smaak met wat peper, klein geknipte rozemarijn, wat geraspte sinaasappelschil en sinaasappelsap.
- Verdeel de paddenstoelen over 4 borden en garneer met een half plakje sinaasappel. Leg er reepjes geroosterd brood bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 112 kcal |
Koolhydraten | 11 gr |
Vetten | 3,8 gr |
Vezels | 3,3 gr |
Eiwitten | 6,7 gr |
Verzadigd vet | 1,2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 1,5 gr |
Meerv. onv. vet | 0,8 gr |
Cholesterol | 3,6 mg |
Suikers | 2,1 gr |
Zout | 0,57 gr |
Calcium | 29,3 mg |
Magnesium | 16,8 mg |
Fosfor | 113 mg |
Kalium | 501,3 mg |
Ijzer | 1,3 mg |
Jodium | 15,2 µg |
Koper | 0,48 mg |
Zink | 1,02 mg |
Seleen | 5,6 µg |
Vitamine A | 97,6 µg |
Vitamine B1 | 0,14 mg |
Vitamine B2 | 0,35 mg |
Vitamine B3 | 5,2 mg |
Vitamine B6 | 0,089 mg |
Foliumzuur | 21,2 µg |
Vitamine B12 | 0,07 µg |
Vitamine C | 13,2 mg |
Vitamine D | 0,1 µg |
Vitamine E | 0,2 mg |
Vitamine K1 |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.