Terug

Nasi goreng met komkommersalade

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 175 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram groente zoals ui, prei, witte kool, taugé
  • 0.5 rode peper
  • 150 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 0.5 theelepel gemalen laos
  • 0.5 theelepel gemberpoeder
  • 0.5 theelepel koenjit geelwortel (kurkuma)
  • 0.5 theelepel koriander (ketoembar)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout
  • 1 kleine komkommer
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 takjes selderij of peterselie

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 318 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
  2. Was de groente en snijd ze in stukjes.
  3. Maak het stukje peper schoon en snijd het heel fijn.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes.
  5. Verwarm de olie in een braadpan of wok en bak hierin het vlees in een paar minuten gaar en bruin.
  6. Voeg de groente zoals ui, prei en kool toe met de specerijen en roerbak dit kort mee. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Meng de rijst erdoor en laat het gerecht al omscheppend heet worden. Voeg de laatste minuut eventueel taugé toe.
  8. Maak de nasi op smaak met een beetje sojasaus.
  9. Was de komkommer, halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle repen.
  10. Was de selderij of peterselie en knip het klein.
  11. Maak de komkommer op smaak met wat azijn en de selderij en serveer bij de nasi.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 631 kcal
Koolhydraten 78,9 gr
Vetten 16,7 gr
Vezels 8,8 gr
Eiwitten 35,8 gr
Verzadigd vet 4 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 5,7 gr
Meerv. onv. vet 5,7 gr
Cholesterol 66,8 mg
Suikers 11,6 gr
Zout 0,93 gr
Calcium 146,1 mg
Magnesium 218,3 mg
Fosfor 657,9 mg
Kalium 1342 mg
Ijzer 5,3 mg
Jodium 18,5 µg
Koper 0,42 mg
Zink 3,03 mg
Seleen 24,6 µg
Vitamine A 277,5 µg
Vitamine B1 0,49 mg
Vitamine B2 0,25 mg
Vitamine B3 15 mg
Vitamine B6 0,985 mg
Foliumzuur 149,9 µg
Vitamine B12 0,22 µg
Vitamine C 42,6 mg
Vitamine D 0,2 µg
Vitamine E 6,2 mg
Vitamine K1 237,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu