Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 kleine ui
- 3 rode paprika´s
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- 0.25 groentebouillontablet met minder zout
- 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 0.5 bosje selderij
- peper
- 4 volkoren boterhammen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 45 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetvegetarisch
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Maak de paprika´s schoon en snijd ze in blokjes.
- Fruit de ui in de margarine glazig.
- Bak de tomatenpuree kort mee om het te ontzuren. Voeg het paprikapoeder toe.
- Doe de paprika´s, de tomatenblokjes met 200 ml water en het stukje bouillontablet bij de ui en laat dit 10 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Spoel de linzen af. Roer de linzen door de soep en kook de soep nog een paar minuten.
- Was de selderij en knip het klein.
- Roer de selderij door de soep en maak op smaak met wat peper. Geef het brood erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 452 kcal |
Koolhydraten | 57,2 gr |
Vetten | 11,5 gr |
Vezels | 15,8 gr |
Eiwitten | 22,2 gr |
Verzadigd vet | 1,5 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 3,9 gr |
Meerv. onv. vet | 5,3 gr |
Cholesterol | 0,9 mg |
Suikers | 12,6 gr |
Zout | 1,01 gr |
Calcium | 99,8 mg |
Magnesium | 119,4 mg |
Fosfor | 422,8 mg |
Kalium | 1770,3 mg |
Ijzer | 7 mg |
Jodium | 45,2 µg |
Koper | 0,83 mg |
Zink | 3,42 mg |
Seleen | 13,6 µg |
Vitamine A | 238,1 µg |
Vitamine B1 | 0,44 mg |
Vitamine B2 | 0,24 mg |
Vitamine B3 | 4,4 mg |
Vitamine B6 | 0,76 mg |
Foliumzuur | 162,5 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 165,1 mg |
Vitamine D | 0,8 µg |
Vitamine E | 9,7 mg |
Vitamine K1 | 16,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.