Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 Chinese kool
- 0.5 rode peper
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel sojasaus of ketjap met minder zout
- 50 gram cashewnoten
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 1518 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjervegetarischvrij van melk
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in repen.
- Snijd het stukje peper klein.
- Fruit de ui in 1 eetlepel olie zacht.
- Verwarm de rest van de olie in een wok of braadpan en bak hierin de stukjes peper kort.
- Voeg de Chinese kool toe en roerbak de kool op hoog vuur enkele minuten mee tot de groente is geslonken.
- Maak de Chinese kool op smaak met de sojasaus.
- Bak de gare rijst kort met de ui mee.
- Strooi de cashewnoten over de rijst en geef de Chinese kool erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 579 kcal |
Koolhydraten | 71,3 gr |
Vetten | 24,3 gr |
Vezels | 9,1 gr |
Eiwitten | 14,3 gr |
Verzadigd vet | 4,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 14,1 gr |
Meerv. onv. vet | 4,7 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 7,7 gr |
Zout | 0,66 gr |
Calcium | 283,6 mg |
Magnesium | 214,4 mg |
Fosfor | 484,8 mg |
Kalium | 939,6 mg |
Ijzer | 5,2 mg |
Jodium | 8,4 µg |
Koper | 0,67 mg |
Zink | 2,54 mg |
Seleen | 16,8 µg |
Vitamine A | 2,6 µg |
Vitamine B1 | 0,41 mg |
Vitamine B2 | 0,15 mg |
Vitamine B3 | 7,3 mg |
Vitamine B6 | 0,354 mg |
Foliumzuur | 164,1 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 29,1 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2,8 mg |
Vitamine K1 | 69,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.