Terug

Pittige Chinese kool

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 Chinese kool
  • 0.5 rode peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap met minder zout
  • 50 gram cashewnoten

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 1518 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    budget
    klimaatkanjer
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in repen.
  4. Snijd het stukje peper klein.
  5. Fruit de ui in 1 eetlepel olie zacht.
  6. Verwarm de rest van de olie in een wok of braadpan en bak hierin de stukjes peper kort.
  7. Voeg de Chinese kool toe en roerbak de kool op hoog vuur enkele minuten mee tot de groente is geslonken.
  8. Maak de Chinese kool op smaak met de sojasaus.
  9. Bak de gare rijst kort met de ui mee.
  10. Strooi de cashewnoten over de rijst en geef de Chinese kool erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 579 kcal
Koolhydraten 71,3 gr
Vetten 24,3 gr
Vezels 9,1 gr
Eiwitten 14,3 gr
Verzadigd vet 4,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 14,1 gr
Meerv. onv. vet 4,7 gr
Cholesterol
Suikers 7,7 gr
Zout 0,66 gr
Calcium 283,6 mg
Magnesium 214,4 mg
Fosfor 484,8 mg
Kalium 939,6 mg
Ijzer 5,2 mg
Jodium 8,4 µg
Koper 0,67 mg
Zink 2,54 mg
Seleen 16,8 µg
Vitamine A 2,6 µg
Vitamine B1 0,41 mg
Vitamine B2 0,15 mg
Vitamine B3 7,3 mg
Vitamine B6 0,354 mg
Foliumzuur 164,1 µg
Vitamine B12
Vitamine C 29,1 mg
Vitamine D
Vitamine E 2,8 mg
Vitamine K1 69,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu