Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 2 venkelknollen
- 1 tomaat
- 1 eetlepel (olijf)olie
- peper, paprikapoeder
- 2 tartaartjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 193 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
- Maak de venkel schoon, verwijder de onderste schijf en de steel. Bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in dunne plakken.
- Was de tomaat en snijd hem in blokjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de venkel kort. Bak de tomaat even mee.
- Strooi er peper en paprikapoeder over.
- Schenk 100 ml water bij de venkel. Stoof de groente in 10 minuten gaar.
- Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de margarine in ca. 6 minuten bruin.
- Strooi het klein geknipte venkelgroen over de groente en geef er een tartaartje en aardappelen bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 486 kcal |
Koolhydraten | 44,5 gr |
Vetten | 19,9 gr |
Vezels | 8,7 gr |
Eiwitten | 27,6 gr |
Verzadigd vet | 4,4 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 8,6 gr |
Meerv. onv. vet | 5,6 gr |
Cholesterol | 43,2 mg |
Suikers | 5,3 gr |
Zout | 0,57 gr |
Calcium | 155,6 mg |
Magnesium | 82 mg |
Fosfor | 385,6 mg |
Kalium | 1982,5 mg |
Ijzer | 6,6 mg |
Jodium | 19,1 µg |
Koper | 0,33 mg |
Zink | 6,27 mg |
Seleen | 8 µg |
Vitamine A | 111,2 µg |
Vitamine B1 | 0,29 mg |
Vitamine B2 | 0,22 mg |
Vitamine B3 | 7,8 mg |
Vitamine B6 | 0,897 mg |
Foliumzuur | 96,3 µg |
Vitamine B12 | 1,97 µg |
Vitamine C | 46,9 mg |
Vitamine D | 1,4 µg |
Vitamine E | 4,6 mg |
Vitamine K1 | 11,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.