Terug

Gestoofde venkel met tomaat, tartaar en aardappelen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 2 venkelknollen
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • peper, paprikapoeder
  • 2 tartaartjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 193 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de venkel schoon, verwijder de onderste schijf en de steel. Bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in dunne plakken.
  3. Was de tomaat en snijd hem in blokjes.
  4. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de venkel kort. Bak de tomaat even mee.
  5. Strooi er peper en paprikapoeder over.
  6. Schenk 100 ml water bij de venkel. Stoof de groente in 10 minuten gaar.
  7. Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de margarine in ca. 6 minuten bruin.
  8. Strooi het klein geknipte venkelgroen over de groente en geef er een tartaartje en aardappelen bij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 486 kcal
Koolhydraten 44,5 gr
Vetten 19,9 gr
Vezels 8,7 gr
Eiwitten 27,6 gr
Verzadigd vet 4,4 gr
Trans vet 0,2 gr
Enkelv. onv. vet 8,6 gr
Meerv. onv. vet 5,6 gr
Cholesterol 43,2 mg
Suikers 5,3 gr
Zout 0,57 gr
Calcium 155,6 mg
Magnesium 82 mg
Fosfor 385,6 mg
Kalium 1982,5 mg
Ijzer 6,6 mg
Jodium 19,1 µg
Koper 0,33 mg
Zink 6,27 mg
Seleen 8 µg
Vitamine A 111,2 µg
Vitamine B1 0,29 mg
Vitamine B2 0,22 mg
Vitamine B3 7,8 mg
Vitamine B6 0,897 mg
Foliumzuur 96,3 µg
Vitamine B12 1,97 µg
Vitamine C 46,9 mg
Vitamine D 1,4 µg
Vitamine E 4,6 mg
Vitamine K1 11,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu