Fout

Ingrediënten
2 personen
- stukje gember (grootte van 1 duim)
- 1 teentje knoflook
- 0.5 theelepel gemalen komijn (djinten)
- snufje gemalen kruidnagel
- 0.5 eetlepel citroensap
- 200 gram rauwe gepelde garnalen (evt. ontdooid uit de diepvries)
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
- 2 sjalotjes
- 6 takjes koriander
- 6 takjes koriander
- 2 eetlepels olie
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 195 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Pel het teentje knoflook en hak het fijn.
- Meng de gember met de knoflook, de specerijen en het citroensap in een kom.
- Schep de garnalen erdoor en laat dit een half uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in 10 minuten gaar.
- Pel de sjalotten en snijd ze klein.
- Was de koriander en snijd het klein.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan.
- Leg de garnalen naast elkaar in de hete olie.
- Bak ze in ca. 3 minuten tot ze roze zijn. Keer ze af en toe.
- Leg de garnalen op een voorverwarmde schaal.
- Fruit op hoog vuur snel de sjalot en de koriander in de overgebleven olie en schep dit op de garnalen.
- Serveer de rijst en de sperziebonen erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 497 kcal |
Koolhydraten | 62,9 gr |
Vetten | 14,1 gr |
Vezels | 8,3 gr |
Eiwitten | 25,6 gr |
Verzadigd vet | 2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 3,9 gr |
Meerv. onv. vet | 7,1 gr |
Cholesterol | 143 mg |
Suikers | 3,7 gr |
Zout | 1,54 gr |
Calcium | 197,1 mg |
Magnesium | 213 mg |
Fosfor | 447,2 mg |
Kalium | 847,9 mg |
Ijzer | 4,7 mg |
Jodium | 21,9 µg |
Koper | 0,64 mg |
Zink | 2,44 mg |
Seleen | 37,9 µg |
Vitamine A | 53,4 µg |
Vitamine B1 | 0,38 mg |
Vitamine B2 | 0,23 mg |
Vitamine B3 | 5,6 mg |
Vitamine B6 | 0,4 mg |
Foliumzuur | 143,9 µg |
Vitamine B12 | 2,3 µg |
Vitamine C | 7,1 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 9,7 mg |
Vitamine K1 | 38 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.