Terug

Gemarineerde garnalen met rijst

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • stukje gember (grootte van 1 duim)
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • snufje gemalen kruidnagel
  • 0.5 eetlepel citroensap
  • 200 gram rauwe gepelde garnalen (evt. ontdooid uit de diepvries)
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 sjalotjes
  • 6 takjes koriander
  • 6 takjes koriander
  • 2 eetlepels olie

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 195 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    vrij van gluten
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  2. Pel het teentje knoflook en hak het fijn.
  3. Meng de gember met de knoflook, de specerijen en het citroensap in een kom.
  4. Schep de garnalen erdoor en laat dit een half uur afgedekt in de koelkast marineren.
  5. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in 10 minuten gaar.
  7. Pel de sjalotten en snijd ze klein.
  8. Was de koriander en snijd het klein.
  9. Verwarm de olie in een grote koekenpan.
  10. Leg de garnalen naast elkaar in de hete olie.
  11. Bak ze in ca. 3 minuten tot ze roze zijn. Keer ze af en toe.
  12. Leg de garnalen op een voorverwarmde schaal.
  13. Fruit op hoog vuur snel de sjalot en de koriander in de overgebleven olie en schep dit op de garnalen.
  14. Serveer de rijst en de sperziebonen erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 497 kcal
Koolhydraten 62,9 gr
Vetten 14,1 gr
Vezels 8,3 gr
Eiwitten 25,6 gr
Verzadigd vet 2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 3,9 gr
Meerv. onv. vet 7,1 gr
Cholesterol 143 mg
Suikers 3,7 gr
Zout 1,54 gr
Calcium 197,1 mg
Magnesium 213 mg
Fosfor 447,2 mg
Kalium 847,9 mg
Ijzer 4,7 mg
Jodium 21,9 µg
Koper 0,64 mg
Zink 2,44 mg
Seleen 37,9 µg
Vitamine A 53,4 µg
Vitamine B1 0,38 mg
Vitamine B2 0,23 mg
Vitamine B3 5,6 mg
Vitamine B6 0,4 mg
Foliumzuur 143,9 µg
Vitamine B12 2,3 µg
Vitamine C 7,1 mg
Vitamine D
Vitamine E 9,7 mg
Vitamine K1 38 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu