Terug

Zoete aardappelstamppot met rauwe andijvie

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 grote zoete aardappel
  • 3 aardappelen
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes of tofu
  • chilipoeder
  • 1 struikje andijvie (300 gram)
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 213 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    klimaatkanjer
    vegetarisch

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 15 minuten gaar.
  2. Pel de uien en de knoflook en snijd ze in snippers.
  3. Fruit de uien en de knoflook in de margarine op heel laag vuur zacht.
  4. Snijd eventueel de tofu in reepjes en bestrooi ze met chilipoeder.
  5. Voeg de roerbakstukjes of de tofureepjes toe aan de uien en bak ze mee.
  6. Was de andijvie en snijd de struik in smalle repen.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen en de hete melk een puree.
  9. Meng de uien met de roerbakstukjes en de andijvie erdoor.
  10. Warm het geheel goed door en maak de stamppot op smaak met wat peper.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 507 kcal
Koolhydraten 64,8 gr
Vetten 14,7 gr
Vezels 13,1 gr
Eiwitten 22,4 gr
Verzadigd vet 2,6 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 5 gr
Meerv. onv. vet 6,3 gr
Cholesterol 3,2 mg
Suikers 22,8 gr
Zout 1,45 gr
Calcium 186,2 mg
Magnesium 175,1 mg
Fosfor 387,6 mg
Kalium 1811,2 mg
Ijzer 4,9 mg
Jodium 21 µg
Koper 0,77 mg
Zink 1,83 mg
Seleen 4,4 µg
Vitamine A 1062,4 µg
Vitamine B1 0,36 mg
Vitamine B2 0,31 mg
Vitamine B3 3,6 mg
Vitamine B6 0,602 mg
Foliumzuur 182,7 µg
Vitamine B12 0,43 µg
Vitamine C 39,3 mg
Vitamine D 0,8 µg
Vitamine E 4,6 mg
Vitamine K1 237 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu