Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 grote zoete aardappel
- 3 aardappelen
- 2 grote uien
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 150 gram vegetarische roerbakstukjes of tofu
- chilipoeder
- 1 struikje andijvie (300 gram)
- 100 ml halfvolle melk
- peper
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 213 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenklimaatkanjervegetarisch
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 15 minuten gaar.
- Pel de uien en de knoflook en snijd ze in snippers.
- Fruit de uien en de knoflook in de margarine op heel laag vuur zacht.
- Snijd eventueel de tofu in reepjes en bestrooi ze met chilipoeder.
- Voeg de roerbakstukjes of de tofureepjes toe aan de uien en bak ze mee.
- Was de andijvie en snijd de struik in smalle repen.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen en de hete melk een puree.
- Meng de uien met de roerbakstukjes en de andijvie erdoor.
- Warm het geheel goed door en maak de stamppot op smaak met wat peper.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 507 kcal |
Koolhydraten | 64,8 gr |
Vetten | 14,7 gr |
Vezels | 13,1 gr |
Eiwitten | 22,4 gr |
Verzadigd vet | 2,6 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 5 gr |
Meerv. onv. vet | 6,3 gr |
Cholesterol | 3,2 mg |
Suikers | 22,8 gr |
Zout | 1,45 gr |
Calcium | 186,2 mg |
Magnesium | 175,1 mg |
Fosfor | 387,6 mg |
Kalium | 1811,2 mg |
Ijzer | 4,9 mg |
Jodium | 21 µg |
Koper | 0,77 mg |
Zink | 1,83 mg |
Seleen | 4,4 µg |
Vitamine A | 1062,4 µg |
Vitamine B1 | 0,36 mg |
Vitamine B2 | 0,31 mg |
Vitamine B3 | 3,6 mg |
Vitamine B6 | 0,602 mg |
Foliumzuur | 182,7 µg |
Vitamine B12 | 0,43 µg |
Vitamine C | 39,3 mg |
Vitamine D | 0,8 µg |
Vitamine E | 4,6 mg |
Vitamine K1 | 237 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.