Terug

Surinaamse okersoep met tom tom

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 ui
  • 100 gram runderpoelet (ribbesoep)
  • 2 pimentkorrels
  • 1 (vers) laurierblaadje
  • 1 kipfilet
  • 5 takjes bladselderij
  • 1 grote bakbanaan
  • 100 gram oker (okra)
  • 100 gram tajerblad
  • 100 gram antroewa
  • 125 gram zilvervliesrijst

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 1620 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Breng 2 liter water met het rundvlees, de pimentkorrels en de laurierblaadjes aan de kook. Trek er in 3 uur de bouillon van. Als je dit in een snelkookpan doet, is de bereidingstijd korter. 
  2. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  3. Pel de ui en snijd hem in snippers.
  4. Was de selderij.
  5. Doe de kipfilet, de ui en de selderij bij de bouillon en breng aan de kook.
  6. Pel de bakbanaan en snijd hem in stukken.
  7. Kook de banaan ongeveer 12 minuten.
  8. Laat de bananen afkoelen, prak hem en maak er balletjes (tom tom) van.
  9. Was de oker, het tajerblad en de antroewa. Snijd de oker in stukken, het tajerblad in repen en de antroewa in blokjes.
  10. Doe de groente bij de bouillon en kook de soep nog ongeveer 30 tot 45 minuten.
  11. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  12. Serveer de soep met de tom tom en een kommetje rijst.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 708 kcal
Koolhydraten 116,5 gr
Vetten 5,8 gr
Vezels 10,6 gr
Eiwitten 42,1 gr
Verzadigd vet 1,7 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 1,5 gr
Meerv. onv. vet 1,3 gr
Cholesterol 71,1 mg
Suikers 33,2 gr
Zout 0,37 gr
Calcium 254,4 mg
Magnesium 248 mg
Fosfor 647,1 mg
Kalium 2157,6 mg
Ijzer 4,7 mg
Jodium 16,8 µg
Koper 0,45 mg
Zink 4,34 mg
Seleen 27 µg
Vitamine A 464,3 µg
Vitamine B1 0,49 mg
Vitamine B2 0,57 mg
Vitamine B3 14,9 mg
Vitamine B6 1,567 mg
Foliumzuur 115,7 µg
Vitamine B12 1,11 µg
Vitamine C 48,2 mg
Vitamine D 0,4 µg
Vitamine E 2,5 mg
Vitamine K1 97,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu