Terug

Brood met forelrillettes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 50 gram gerookte forelfilet
  • 1 eetlepel slasaus
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 2 volkoren boterhammen
  • stukje komkommer of partje appel
  • halvarine of margarine uit een kuipje

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 29 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes

Bereiding

  1. Verwijder de graatjes uit de forelfilet. Pluis de filet met de vingers in stukjes.
  2. Meng er de slasaus en de mierikswortel door en maak het op smaak met wat peper.
  3. Rooster het brood lichtbruin en laat het afkoelen.
  4. Was het stukje komkommer of stukje appel en schaaf het in dunne plakjes.
  5. Besmeer het brood met halvarine, beleg met komkommer of appel en verdeel het forelmengsel er over. Snijd de boterhammen schuin door.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 164 kcal
Koolhydraten 14,9 gr
Vetten 6,5 gr
Vezels 2,7 gr
Eiwitten 10,3 gr
Verzadigd vet 1,2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,3 gr
Meerv. onv. vet 2,5 gr
Cholesterol 18,8 mg
Suikers 1,7 gr
Zout 0,51 gr
Calcium 29,8 mg
Magnesium 35,2 mg
Fosfor 164,6 mg
Kalium 286,7 mg
Ijzer 1,2 mg
Jodium 23 µg
Koper 0,1 mg
Zink 0,86 mg
Seleen 6 µg
Vitamine A 56,5 µg
Vitamine B1 0,08 mg
Vitamine B2 0,06 mg
Vitamine B3 2,4 mg
Vitamine B6 0,126 mg
Foliumzuur 21,3 µg
Vitamine B12 1,43 µg
Vitamine C 3,3 mg
Vitamine D 2,8 µg
Vitamine E 2,1 mg
Vitamine K1 6,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu