Fout
Ingrediënten
2 personen
- 50 gram gerookte forelfilet
- 1 eetlepel slasaus
- 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
- 2 volkoren boterhammen
- stukje komkommer of partje appel
- halvarine of margarine uit een kuipje
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 29 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetes
Bereiding
- Verwijder de graatjes uit de forelfilet. Pluis de filet met de vingers in stukjes.
- Meng er de slasaus en de mierikswortel door en maak het op smaak met wat peper.
- Rooster het brood lichtbruin en laat het afkoelen.
- Was het stukje komkommer of stukje appel en schaaf het in dunne plakjes.
- Besmeer het brood met halvarine, beleg met komkommer of appel en verdeel het forelmengsel er over. Snijd de boterhammen schuin door.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 164 kcal |
Koolhydraten | 14,9 gr |
Vetten | 6,5 gr |
Vezels | 2,7 gr |
Eiwitten | 10,3 gr |
Verzadigd vet | 1,2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,3 gr |
Meerv. onv. vet | 2,5 gr |
Cholesterol | 18,8 mg |
Suikers | 1,7 gr |
Zout | 0,51 gr |
Calcium | 29,8 mg |
Magnesium | 35,2 mg |
Fosfor | 164,6 mg |
Kalium | 286,7 mg |
Ijzer | 1,2 mg |
Jodium | 23 µg |
Koper | 0,1 mg |
Zink | 0,86 mg |
Seleen | 6 µg |
Vitamine A | 56,5 µg |
Vitamine B1 | 0,08 mg |
Vitamine B2 | 0,06 mg |
Vitamine B3 | 2,4 mg |
Vitamine B6 | 0,126 mg |
Foliumzuur | 21,3 µg |
Vitamine B12 | 1,43 µg |
Vitamine C | 3,3 mg |
Vitamine D | 2,8 µg |
Vitamine E | 2,1 mg |
Vitamine K1 | 6,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.