Fout
Ingrediënten
2 personen
- 500 gram zoete aardappel
- 2 eetlepels olie
- 0.5 teentje knoflook
- 200 gram kippendijfilet
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 500 gram broccoli
- 0.5 rode peper
- 1 sinaasappel
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 103 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in blokjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de blokjes aardappel in ca. 10 minuten gaar. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de steel en snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli in weinig water net gaar.
- Snijd het stukje peper klein.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Giet de broccoli af. Meng de broccoli met de reepjes peper, wat geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap door de zoete aardappel. Warm het geheel goed door.
- Geef de kiprepen erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 579 kcal |
Koolhydraten | 51,5 gr |
Vetten | 19,6 gr |
Vezels | 12,3 gr |
Eiwitten | 42,6 gr |
Verzadigd vet | 4,4 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 6,7 gr |
Meerv. onv. vet | 7,2 gr |
Cholesterol | 89,1 mg |
Suikers | 28,9 gr |
Zout | 0,35 gr |
Calcium | 146,4 mg |
Magnesium | 183,3 mg |
Fosfor | 678,8 mg |
Kalium | 2081,4 mg |
Ijzer | 4,6 mg |
Jodium | 18 µg |
Koper | 0,5 mg |
Zink | 2,88 mg |
Seleen | 20,4 µg |
Vitamine A | 1807,3 µg |
Vitamine B1 | 0,38 mg |
Vitamine B2 | 0,28 mg |
Vitamine B3 | 12,8 mg |
Vitamine B6 | 0,992 mg |
Foliumzuur | 186,6 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 145,2 mg |
Vitamine D | 0,6 µg |
Vitamine E | 11,9 mg |
Vitamine K1 | 356,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.