Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 8 blaadjes munt
- peper
- 100 ml halfvolle yoghurt
- stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram prei
- 2 tomaten
- 0.5 bosje koriander
- 0.5 bosje koriander
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 220 gram)
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 25 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de munt, knip de helft van de blaadjes in reepjes en wrijf de rest fijn. Meng dit met wat peper door de yoghurt.
- Schil het stuk gember en rasp het.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in stukken van 3 cm en de tomaten in blokjes.
- Was de koriander. Snijd de stelen klein en houd de blaadjes apart.
- Fruit de ui en de knoflook met de koriandersteeltjes, de gember, de komijn en de kerrie in de olie tot het gaat geuren.
- Voeg de prei en de tomaten toe en stoof de groente in ca. 6 minuten gaar.
- Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en warm ze mee met de groente.
- Strooi de korianderblaadjes erover.
- Geef de preicurry en de muntyoghurt bij de rijst.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 627 kcal |
Koolhydraten | 87,4 gr |
Vetten | 17,6 gr |
Vezels | 17,3 gr |
Eiwitten | 20,9 gr |
Verzadigd vet | 3,6 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 5,9 gr |
Meerv. onv. vet | 6,4 gr |
Cholesterol | 2 mg |
Suikers | 8,6 gr |
Zout | 0,42 gr |
Calcium | 258,5 mg |
Magnesium | 200,1 mg |
Fosfor | 475,9 mg |
Kalium | 1215,2 mg |
Ijzer | 6,6 mg |
Jodium | 17,7 µg |
Koper | 0,68 mg |
Zink | 3 mg |
Seleen | 11,7 µg |
Vitamine A | 131,1 µg |
Vitamine B1 | 0,41 mg |
Vitamine B2 | 0,25 mg |
Vitamine B3 | 5,9 mg |
Vitamine B6 | 0,512 mg |
Foliumzuur | 197,3 µg |
Vitamine B12 | 0,2 µg |
Vitamine C | 41,1 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 7,8 mg |
Vitamine K1 | 98,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.