Terug

Gevulde meloen met bessen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 klein meloentje
  • 0.5 perssinaasappel
  • 0.5 theelepel anijszaad of een ½ theelepel gemalen kardemom
  • 100 gram blauwe bessen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 29 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Snijd het meloentje met een scherp mes zo open dat er een kartelrand ontstaat. Verwijder de pitjes en vocht.
  2. Snijd met een aardappelboortje zoveel mogelijk balletjes uit het vruchtvlees of snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de schillen schoon.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Kneus eventueel met een lepel het anijszaad en roer dit door het sinaasappelsap. Meng dit door de meloenbolletjes.
  5. Was de bessen en schep ze door de meloen. Vul hiermee de halve meloenschillen.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 78 kcal
Koolhydraten 16 gr
Vetten 0,4 gr
Vezels 2,2 gr
Eiwitten 1,4 gr
Verzadigd vet
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,1 gr
Meerv. onv. vet 0,2 gr
Cholesterol
Suikers 15,2 gr
Zout 0,06 gr
Calcium 37,8 mg
Magnesium 37,7 mg
Fosfor 29,6 mg
Kalium 386,9 mg
Ijzer 2 mg
Jodium 0,4 µg
Koper 0,12 mg
Zink 0,41 mg
Seleen
Vitamine A 9,8 µg
Vitamine B1 0,09 mg
Vitamine B2 0,1 mg
Vitamine B3 0,4 mg
Vitamine B6 0,124 mg
Foliumzuur 12,4 µg
Vitamine B12
Vitamine C 30,7 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,5 mg
Vitamine K1 9,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu