Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 klein meloentje
- 0.5 perssinaasappel
- 0.5 theelepel anijszaad of een ½ theelepel gemalen kardemom
- 100 gram blauwe bessen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 29 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Snijd het meloentje met een scherp mes zo open dat er een kartelrand ontstaat. Verwijder de pitjes en vocht.
- Snijd met een aardappelboortje zoveel mogelijk balletjes uit het vruchtvlees of snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de schillen schoon.
- Pers de sinaasappel uit.
- Kneus eventueel met een lepel het anijszaad en roer dit door het sinaasappelsap. Meng dit door de meloenbolletjes.
- Was de bessen en schep ze door de meloen. Vul hiermee de halve meloenschillen.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 78 kcal |
Koolhydraten | 16 gr |
Vetten | 0,4 gr |
Vezels | 2,2 gr |
Eiwitten | 1,4 gr |
Verzadigd vet | |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,1 gr |
Meerv. onv. vet | 0,2 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 15,2 gr |
Zout | 0,06 gr |
Calcium | 37,8 mg |
Magnesium | 37,7 mg |
Fosfor | 29,6 mg |
Kalium | 386,9 mg |
Ijzer | 2 mg |
Jodium | 0,4 µg |
Koper | 0,12 mg |
Zink | 0,41 mg |
Seleen | |
Vitamine A | 9,8 µg |
Vitamine B1 | 0,09 mg |
Vitamine B2 | 0,1 mg |
Vitamine B3 | 0,4 mg |
Vitamine B6 | 0,124 mg |
Foliumzuur | 12,4 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 30,7 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,5 mg |
Vitamine K1 | 9,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.