Ingrediënten

2 personen
  • 1 puntpaprika
  • zachte margarine (uit een kuipje)
  • 2 dikke zelf gesneden volkoren boterhammen
  • 2 eieren
  • 6 sprieten bieslook

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 59 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Was de paprika’ snijd aan de bovenkant de steelaanzet en van binnen de zaadlijsten en pitjes eruit. Snijd de paprika in smalle ringen.
  2. Verwarm een beetje margarine in een koekenpan met een anti aanbak bodem en smoor hierin de paprika in een paar minuten zacht. Neem uit de pan.
  3. Steek met een klein glas een rondje van ca. 6 cm uit het brood. Besmeer het brood aan beide kanten met margarine.
  4. Bak het brood aan één kant in de koekenpan krokant.
  5. Keer het brood en breek de eieren in de holtes. Bak het brood met ei met een deksel op de pan in ca. 6 minuten gaar.
  6. Was de bieslook.
  7. Leg het brood op borden.
  8. Knip de bieslook erover. Geef de paprikaringen en de rondjes brood erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 283 kcal
Koolhydraten 21,7 gr
Vetten 15,6 gr
Vezels 4,1 gr
Eiwitten 12,1 gr
Verzadigd vet 3,6 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 4,9 gr
Meerv. onv. vet 5,6 gr
Cholesterol 186,3 mg
Suikers 2,6 gr
Zout 0,7 gr
Calcium 57,2 mg
Magnesium 45,4 mg
Fosfor 237,9 mg
Kalium 295,9 mg
Ijzer 2,4 mg
Jodium 46,8 µg
Koper 0,17 mg
Zink 1,63 mg
Seleen 12,9 µg
Vitamine A 240,1 µg
Vitamine B1 0,11 mg
Vitamine B2 0,24 mg
Vitamine B3 1,2 mg
Vitamine B6 0,216 mg
Foliumzuur 67,4 µg
Vitamine B12 0,77 µg
Vitamine C 48,5 mg
Vitamine D 1,8 µg
Vitamine E 8,1 mg
Vitamine K1 6,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu