Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 puntpaprika
- zachte margarine (uit een kuipje)
- 2 dikke zelf gesneden volkoren boterhammen
- 2 eieren
- 6 sprieten bieslook
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 59 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij diabetesgeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Was de paprika’ snijd aan de bovenkant de steelaanzet en van binnen de zaadlijsten en pitjes eruit. Snijd de paprika in smalle ringen.
- Verwarm een beetje margarine in een koekenpan met een anti aanbak bodem en smoor hierin de paprika in een paar minuten zacht. Neem uit de pan.
- Steek met een klein glas een rondje van ca. 6 cm uit het brood. Besmeer het brood aan beide kanten met margarine.
- Bak het brood aan één kant in de koekenpan krokant.
- Keer het brood en breek de eieren in de holtes. Bak het brood met ei met een deksel op de pan in ca. 6 minuten gaar.
- Was de bieslook.
- Leg het brood op borden.
- Knip de bieslook erover. Geef de paprikaringen en de rondjes brood erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 283 kcal |
Koolhydraten | 21,7 gr |
Vetten | 15,6 gr |
Vezels | 4,1 gr |
Eiwitten | 12,1 gr |
Verzadigd vet | 3,6 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,9 gr |
Meerv. onv. vet | 5,6 gr |
Cholesterol | 186,3 mg |
Suikers | 2,6 gr |
Zout | 0,7 gr |
Calcium | 57,2 mg |
Magnesium | 45,4 mg |
Fosfor | 237,9 mg |
Kalium | 295,9 mg |
Ijzer | 2,4 mg |
Jodium | 46,8 µg |
Koper | 0,17 mg |
Zink | 1,63 mg |
Seleen | 12,9 µg |
Vitamine A | 240,1 µg |
Vitamine B1 | 0,11 mg |
Vitamine B2 | 0,24 mg |
Vitamine B3 | 1,2 mg |
Vitamine B6 | 0,216 mg |
Foliumzuur | 67,4 µg |
Vitamine B12 | 0,77 µg |
Vitamine C | 48,5 mg |
Vitamine D | 1,8 µg |
Vitamine E | 8,1 mg |
Vitamine K1 | 6,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.