Terug

Broodje Surinaamse sardientjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 blikje sardientjes in tomatensaus
  • 1 kleine rode ui
  • 0.25 komkommer
  • 4 takjes selderij
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 bruine pistolets

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 840 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes

Bereiding

  1. Halveer de sardientjes in de lengte en neem de graat eruit.
  2. Pel de ui en snijd hem in ringen.
  3. Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakken.
  4. Was de selderij en snijd het klein.
  5. Verwarm de margarine in de pan en bak de ui een paar minuten.
  6. Voeg de sardientjes en de selderij toe en warm het goed door. 
  7. Snijd de pistolet open en beleg ze met komkommer en uienringen en leg er de sardientjes met een lepel tomatensaus op.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 282 kcal
Koolhydraten 22,9 gr
Vetten 13,2 gr
Vezels 3,2 gr
Eiwitten 16,3 gr
Verzadigd vet 2,5 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 3,8 gr
Meerv. onv. vet 6 gr
Cholesterol 40,6 mg
Suikers 2,2 gr
Zout 1,12 gr
Calcium 279,4 mg
Magnesium 51,3 mg
Fosfor 352,7 mg
Kalium 405,7 mg
Ijzer 2,8 mg
Jodium 43,2 µg
Koper 0,16 mg
Zink 1,96 mg
Seleen 26,6 µg
Vitamine A 48,5 µg
Vitamine B1 0,06 mg
Vitamine B2 0,19 mg
Vitamine B3 4,2 mg
Vitamine B6 0,17 mg
Foliumzuur 25,1 µg
Vitamine B12 7,5 µg
Vitamine C 3,2 mg
Vitamine D 2 µg
Vitamine E 1,5 mg
Vitamine K1 10,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu