Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 blikje sardientjes in tomatensaus
- 1 kleine rode ui
- 0.25 komkommer
- 4 takjes selderij
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 bruine pistolets
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 840 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetes
Bereiding
- Halveer de sardientjes in de lengte en neem de graat eruit.
- Pel de ui en snijd hem in ringen.
- Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakken.
- Was de selderij en snijd het klein.
- Verwarm de margarine in de pan en bak de ui een paar minuten.
- Voeg de sardientjes en de selderij toe en warm het goed door.
- Snijd de pistolet open en beleg ze met komkommer en uienringen en leg er de sardientjes met een lepel tomatensaus op.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 282 kcal |
Koolhydraten | 22,9 gr |
Vetten | 13,2 gr |
Vezels | 3,2 gr |
Eiwitten | 16,3 gr |
Verzadigd vet | 2,5 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 3,8 gr |
Meerv. onv. vet | 6 gr |
Cholesterol | 40,6 mg |
Suikers | 2,2 gr |
Zout | 1,12 gr |
Calcium | 279,4 mg |
Magnesium | 51,3 mg |
Fosfor | 352,7 mg |
Kalium | 405,7 mg |
Ijzer | 2,8 mg |
Jodium | 43,2 µg |
Koper | 0,16 mg |
Zink | 1,96 mg |
Seleen | 26,6 µg |
Vitamine A | 48,5 µg |
Vitamine B1 | 0,06 mg |
Vitamine B2 | 0,19 mg |
Vitamine B3 | 4,2 mg |
Vitamine B6 | 0,17 mg |
Foliumzuur | 25,1 µg |
Vitamine B12 | 7,5 µg |
Vitamine C | 3,2 mg |
Vitamine D | 2 µg |
Vitamine E | 1,5 mg |
Vitamine K1 | 10,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.