Terug

Volkoren pannenkoeken

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 75 gram volkorenmeel
  • 1 ei
  • 200 ml halfvolle melk
  • olie

Recept informatie

Bereiding

  1. Doe het volkorenmeel, het ei en de helft van de melk in een kom en meng met een garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door. Laat het beslag 20 minuten afgedekt rusten.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan met een anti-aanbakbodem. Schep ¼ van het beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek zachtjes bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is (tot er gaatjes ontstaan). Keer met behulp van een pannenkoekmes, de pannenkoek om en bak deze nog ongeveer een minuut (tot hij los in de pan ligt).
  3. Bak op deze manier nog 3 pannenkoeken.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 269 kcal
Koolhydraten 26,7 gr
Vetten 11,9 gr
Vezels 3,9 gr
Eiwitten 11,9 gr
Verzadigd vet 3,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 4,3 gr
Meerv. onv. vet 3,1 gr
Cholesterol 94,3 mg
Suikers 6,8 gr
Zout 0,21 gr
Calcium 148,5 mg
Magnesium 62 mg
Fosfor 300 mg
Kalium 290 mg
Ijzer 2,1 mg
Jodium 23,4 µg
Koper 0,19 mg
Zink 1,89 mg
Seleen 6,8 µg
Vitamine A 63,5 µg
Vitamine B1 0,21 mg
Vitamine B2 0,33 mg
Vitamine B3 2,2 mg
Vitamine B6 0,187 mg
Foliumzuur 40,8 µg
Vitamine B12 0,82 µg
Vitamine C 1 mg
Vitamine D 0,3 µg
Vitamine E 3,6 mg
Vitamine K1 3,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu