Fout

Ingrediënten
2 personen
- 75 gram volkorenmeel
- 1 ei
- 200 ml halfvolle melk
- olie
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 110 x
- Labels
-
Bereiding
- Doe het volkorenmeel, het ei en de helft van de melk in een kom en meng met een garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door. Laat het beslag 20 minuten afgedekt rusten.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan met een anti-aanbakbodem. Schep ¼ van het beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek zachtjes bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is (tot er gaatjes ontstaan). Keer met behulp van een pannenkoekmes, de pannenkoek om en bak deze nog ongeveer een minuut (tot hij los in de pan ligt).
- Bak op deze manier nog 3 pannenkoeken.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 269 kcal |
Koolhydraten | 26,7 gr |
Vetten | 11,9 gr |
Vezels | 3,9 gr |
Eiwitten | 11,9 gr |
Verzadigd vet | 3,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 4,3 gr |
Meerv. onv. vet | 3,1 gr |
Cholesterol | 94,3 mg |
Suikers | 6,8 gr |
Zout | 0,21 gr |
Calcium | 148,5 mg |
Magnesium | 62 mg |
Fosfor | 300 mg |
Kalium | 290 mg |
Ijzer | 2,1 mg |
Jodium | 23,4 µg |
Koper | 0,19 mg |
Zink | 1,89 mg |
Seleen | 6,8 µg |
Vitamine A | 63,5 µg |
Vitamine B1 | 0,21 mg |
Vitamine B2 | 0,33 mg |
Vitamine B3 | 2,2 mg |
Vitamine B6 | 0,187 mg |
Foliumzuur | 40,8 µg |
Vitamine B12 | 0,82 µg |
Vitamine C | 1 mg |
Vitamine D | 0,3 µg |
Vitamine E | 3,6 mg |
Vitamine K1 | 3,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.