Terug

Stamppot boerenkool met makreel

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 600 gram aardappelen
  • 750 gram panklare boerenkool of 1 pak diepvries boerenkool (450 gram)
  • 150 ml halfvolle melk
  • 2 augurken
  • 200 gram gestoomde makreel

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 91 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    klimaatkanjer

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Breng de aardappelen met de boerenkool in een bodempje water aan de kook. Kook dit in ca. 25 minuten gaar.
  3. Breng de melk aan de kook.
  4. Stamp de aardappelen met de boerenkool klein en maak er met hete melk een stamppot van.
  5. Hak de augurkjes klein en meng ze erdoor.
  6. Verdeel de makreel in stukjes en leg ze op de stamppot.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 654 kcal
Koolhydraten 54,7 gr
Vetten 30,9 gr
Vezels 12,4 gr
Eiwitten 33,4 gr
Verzadigd vet 7,2 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 12,4 gr
Meerv. onv. vet 8,6 gr
Cholesterol 76,5 mg
Suikers 6,6 gr
Zout 0,9 gr
Calcium 658,4 mg
Magnesium 117,5 mg
Fosfor 506,4 mg
Kalium 1874,9 mg
Ijzer 5,1 mg
Jodium 137,8 µg
Koper 0,38 mg
Zink 2,16 mg
Seleen 53,3 µg
Vitamine A 460,3 µg
Vitamine B1 0,29 mg
Vitamine B2 0,56 mg
Vitamine B3 14 mg
Vitamine B6 0,926 mg
Foliumzuur 279,9 µg
Vitamine B12 6,34 µg
Vitamine C 82 mg
Vitamine D 4,3 µg
Vitamine E 7,1 mg
Vitamine K1 1843,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu