Fout

Ingrediënten
2 personen
- 600 gram aardappelen
- 750 gram panklare boerenkool of 1 pak diepvries boerenkool (450 gram)
- 150 ml halfvolle melk
- 2 augurken
- 200 gram gestoomde makreel
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 91 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eiklimaatkanjer
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Breng de aardappelen met de boerenkool in een bodempje water aan de kook. Kook dit in ca. 25 minuten gaar.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de aardappelen met de boerenkool klein en maak er met hete melk een stamppot van.
- Hak de augurkjes klein en meng ze erdoor.
- Verdeel de makreel in stukjes en leg ze op de stamppot.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 654 kcal |
Koolhydraten | 54,7 gr |
Vetten | 30,9 gr |
Vezels | 12,4 gr |
Eiwitten | 33,4 gr |
Verzadigd vet | 7,2 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 12,4 gr |
Meerv. onv. vet | 8,6 gr |
Cholesterol | 76,5 mg |
Suikers | 6,6 gr |
Zout | 0,9 gr |
Calcium | 658,4 mg |
Magnesium | 117,5 mg |
Fosfor | 506,4 mg |
Kalium | 1874,9 mg |
Ijzer | 5,1 mg |
Jodium | 137,8 µg |
Koper | 0,38 mg |
Zink | 2,16 mg |
Seleen | 53,3 µg |
Vitamine A | 460,3 µg |
Vitamine B1 | 0,29 mg |
Vitamine B2 | 0,56 mg |
Vitamine B3 | 14 mg |
Vitamine B6 | 0,926 mg |
Foliumzuur | 279,9 µg |
Vitamine B12 | 6,34 µg |
Vitamine C | 82 mg |
Vitamine D | 4,3 µg |
Vitamine E | 7,1 mg |
Vitamine K1 | 1843,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.