Terug

Geroosterde tomaten-paprikasoep met knoflookbrood

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 500 gram tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 klein volkoren stokbrood
  • 1 ui
  • 0.25 (groente)bouillontablet met minder zout
  • 200 gram witte bonen (pot) of diepvries of verse tuinbonen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 145 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de tomaten en de paprika’s. Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat.
  3. Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes. Leg de paprika’s met het snijvlak naar beneden op de bakplaat.
  4. Druppel 1 eetlepel olie over de tomaten.
  5. Rooster de tomaten en de paprika’s 20 minuten in de oven.
  6. Pers 1 teentje knoflook uit boven een kommetje. Voeg 1 eetlepel olie en royaal tijm toe.
  7. Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, maar snijd ze niet helemaal door.
  8. Druppel de knoflookolie in de openingen van het brood. Bak het brood in de hete oven in ca. 10 minuten lichtbruin.
  9. Pel de ui en het andere teentje knoflook.
  10. Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
  11. Voeg de tomaten en paprika’s toe met 100-200 ml water en het stukje bouillontablet. Breng dit aan de kook.
  12. Pureer de soep met een staafmixer.
  13. Spoel eventueel de witte bonen af in een zeef.
  14. Roer de witte bonen of tuinboontjes door de soep en kook ze kort mee.
  15. Geef het knoflookbrood bij de soep.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 516 kcal
Koolhydraten 59,7 gr
Vetten 18,5 gr
Vezels 16,2 gr
Eiwitten 20,3 gr
Verzadigd vet 3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 11,8 gr
Meerv. onv. vet 2,7 gr
Cholesterol 1 mg
Suikers 14,6 gr
Zout 1,25 gr
Calcium 139,9 mg
Magnesium 131,7 mg
Fosfor 391,1 mg
Kalium 1467,7 mg
Ijzer 6,2 mg
Jodium 68,5 µg
Koper 0,56 mg
Zink 3,01 mg
Seleen 9,3 µg
Vitamine A 166,4 µg
Vitamine B1 0,35 mg
Vitamine B2 0,35 mg
Vitamine B3 4,8 mg
Vitamine B6 0,696 mg
Foliumzuur 286,6 µg
Vitamine B12
Vitamine C 173 mg
Vitamine D
Vitamine E 8,4 mg
Vitamine K1 64,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu