Fout
Ingrediënten
2 personen
- 500 gram tomaten
- 2 rode paprika's
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 3 takjes tijm
- 1 klein volkoren stokbrood
- 1 ui
- 0.25 (groente)bouillontablet met minder zout
- 200 gram witte bonen (pot) of diepvries of verse tuinbonen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 145 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de tomaten en de paprika’s. Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat.
- Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes. Leg de paprika’s met het snijvlak naar beneden op de bakplaat.
- Druppel 1 eetlepel olie over de tomaten.
- Rooster de tomaten en de paprika’s 20 minuten in de oven.
- Pers 1 teentje knoflook uit boven een kommetje. Voeg 1 eetlepel olie en royaal tijm toe.
- Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, maar snijd ze niet helemaal door.
- Druppel de knoflookolie in de openingen van het brood. Bak het brood in de hete oven in ca. 10 minuten lichtbruin.
- Pel de ui en het andere teentje knoflook.
- Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
- Voeg de tomaten en paprika’s toe met 100-200 ml water en het stukje bouillontablet. Breng dit aan de kook.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Spoel eventueel de witte bonen af in een zeef.
- Roer de witte bonen of tuinboontjes door de soep en kook ze kort mee.
- Geef het knoflookbrood bij de soep.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 516 kcal |
Koolhydraten | 59,7 gr |
Vetten | 18,5 gr |
Vezels | 16,2 gr |
Eiwitten | 20,3 gr |
Verzadigd vet | 3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 11,8 gr |
Meerv. onv. vet | 2,7 gr |
Cholesterol | 1 mg |
Suikers | 14,6 gr |
Zout | 1,25 gr |
Calcium | 139,9 mg |
Magnesium | 131,7 mg |
Fosfor | 391,1 mg |
Kalium | 1467,7 mg |
Ijzer | 6,2 mg |
Jodium | 68,5 µg |
Koper | 0,56 mg |
Zink | 3,01 mg |
Seleen | 9,3 µg |
Vitamine A | 166,4 µg |
Vitamine B1 | 0,35 mg |
Vitamine B2 | 0,35 mg |
Vitamine B3 | 4,8 mg |
Vitamine B6 | 0,696 mg |
Foliumzuur | 286,6 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 173 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 8,4 mg |
Vitamine K1 | 64,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.