Terug

Omelet met groenterestjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • ½ courgette of 150 gram andere groenterestjes
  • ½ bakje champignons
  • stuk paprika
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels halfvolle melk of water
  • ½ theelepel gedroogde tijm, peper
  • 6 volkoren boterhammen
  • halvarine

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 57 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. 
  2. Snijd de courgette in dunne plakken.
  3. Snijd de champignons in plakken. 
  4. Snijd het stuk paprika in blokjes.
  5. Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de courgette een paar minuten.
  6. Voeg de paprika en de champignons toe en bak de groente een paar minuten mee.
  7. Breek de eieren in een kom en klop ze met de melk los. Voeg de tijm en wat peper toe.
  8. Schenk de eieren over de groente.
  9. Doe een deksel op de pan en bak de omelet op laag vuur in 10 minuten gaar.
  10. Besmeer het brood met halvarine en beleg met de omelet.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 542 kcal
Koolhydraten 44,5 gr
Vetten 26,2 gr
Vezels 9,3 gr
Eiwitten 27,4 gr
Verzadigd vet 5,9 gr
Trans vet 0,2 gr
Enkelv. onv. vet 8,9 gr
Meerv. onv. vet 8,5 gr
Cholesterol 373,3 mg
Suikers 5,1 gr
Zout 1,47 gr
Calcium 163,2 mg
Magnesium 115,3 mg
Fosfor 549,7 mg
Kalium 817,8 mg
Ijzer 6,3 mg
Jodium 100,1 µg
Koper 0,49 mg
Zink 3,66 mg
Seleen 28,8 µg
Vitamine A 459,3 µg
Vitamine B1 0,27 mg
Vitamine B2 0,62 mg
Vitamine B3 3,8 mg
Vitamine B6 0,392 mg
Foliumzuur 133,5 µg
Vitamine B12 1,61 µg
Vitamine C 23,8 mg
Vitamine D 3,9 µg
Vitamine E 9,2 mg
Vitamine K1 23,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu