Fout

Ingrediënten
2 personen
- ½ courgette of 150 gram andere groenterestjes
- ½ bakje champignons
- stuk paprika
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 4 eieren
- 3 eetlepels halfvolle melk of water
- ½ theelepel gedroogde tijm, peper
- 6 volkoren boterhammen
- halvarine
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 57 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutgeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de courgette in dunne plakken.
- Snijd de champignons in plakken.
- Snijd het stuk paprika in blokjes.
- Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de courgette een paar minuten.
- Voeg de paprika en de champignons toe en bak de groente een paar minuten mee.
- Breek de eieren in een kom en klop ze met de melk los. Voeg de tijm en wat peper toe.
- Schenk de eieren over de groente.
- Doe een deksel op de pan en bak de omelet op laag vuur in 10 minuten gaar.
- Besmeer het brood met halvarine en beleg met de omelet.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 542 kcal |
Koolhydraten | 44,5 gr |
Vetten | 26,2 gr |
Vezels | 9,3 gr |
Eiwitten | 27,4 gr |
Verzadigd vet | 5,9 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 8,9 gr |
Meerv. onv. vet | 8,5 gr |
Cholesterol | 373,3 mg |
Suikers | 5,1 gr |
Zout | 1,47 gr |
Calcium | 163,2 mg |
Magnesium | 115,3 mg |
Fosfor | 549,7 mg |
Kalium | 817,8 mg |
Ijzer | 6,3 mg |
Jodium | 100,1 µg |
Koper | 0,49 mg |
Zink | 3,66 mg |
Seleen | 28,8 µg |
Vitamine A | 459,3 µg |
Vitamine B1 | 0,27 mg |
Vitamine B2 | 0,62 mg |
Vitamine B3 | 3,8 mg |
Vitamine B6 | 0,392 mg |
Foliumzuur | 133,5 µg |
Vitamine B12 | 1,61 µg |
Vitamine C | 23,8 mg |
Vitamine D | 3,9 µg |
Vitamine E | 9,2 mg |
Vitamine K1 | 23,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.