Terug

Groente- en aardappelfrieten met kipkluifjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 4 kippendrumsticks
  • 1 theelepel sambal
  • 400 gram aardappelen
  • 1 theelepel tijm of rozemarijn
  • 0.25 knolselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 pastinaak
  • 1 zoete aardappel

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 37 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C. 
  2. Roer het kerriepoeder door 1 eetlepel olie.
  3. Neem het vel van de drumsticks. 
  4. Bestrijk 2 drumsticks met de kerrie-olie. Roer door de rest van de kerrie-olie de sambal en bestrijk hiermee de andere drumsticks.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de drumsticks erop. Bak de kip 10 minuten.
  6. Was de aardappelen en snijd ze in de lengte in parten.
  7. Roer de tijm door 2 eetlepels olie en meng dit door de parten aardappel.
  8. Leg de aardappelen naast de kip op de bakplaat en bak dit weer 10 minuten.
  9. Maak de groente schoon. Snijd de knolselderij, wortel en pastinaak in gelijke repen. 
  10. Schil de zoete aardappel, halveer hem en snijd de helften in plakken. 
  11. Meng de resterende olie door de groente en zoete aardappel.
  12. Schep dit naast de aardappelen of op een tweede bakplaat met bakpapier.
  13. Laat de frieten en de kip in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden en kleuren.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 590 kcal
Koolhydraten 60,2 gr
Vetten 20,2 gr
Vezels 12,3 gr
Eiwitten 35,2 gr
Verzadigd vet 4,6 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 9,2 gr
Meerv. onv. vet 4,7 gr
Cholesterol 81 mg
Suikers 18,6 gr
Zout 0,69 gr
Calcium 198,2 mg
Magnesium 135,1 mg
Fosfor 490,4 mg
Kalium 2066,6 mg
Ijzer 5,2 mg
Jodium 13,3 µg
Koper 0,37 mg
Zink 2,79 mg
Seleen 21 µg
Vitamine A 1091,5 µg
Vitamine B1 0,44 mg
Vitamine B2 0,34 mg
Vitamine B3 8,7 mg
Vitamine B6 1,017 mg
Foliumzuur 111,1 µg
Vitamine B12 0,29 µg
Vitamine C 44,7 mg
Vitamine D 0,7 µg
Vitamine E 3,1 mg
Vitamine K1 51,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu