Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels olie
- 4 kippendrumsticks
- 1 theelepel sambal
- 400 gram aardappelen
- 1 theelepel tijm of rozemarijn
- 0.25 knolselderij
- 1 winterwortel
- 1 pastinaak
- 1 zoete aardappel
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 37 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Roer het kerriepoeder door 1 eetlepel olie.
- Neem het vel van de drumsticks.
- Bestrijk 2 drumsticks met de kerrie-olie. Roer door de rest van de kerrie-olie de sambal en bestrijk hiermee de andere drumsticks.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de drumsticks erop. Bak de kip 10 minuten.
- Was de aardappelen en snijd ze in de lengte in parten.
- Roer de tijm door 2 eetlepels olie en meng dit door de parten aardappel.
- Leg de aardappelen naast de kip op de bakplaat en bak dit weer 10 minuten.
- Maak de groente schoon. Snijd de knolselderij, wortel en pastinaak in gelijke repen.
- Schil de zoete aardappel, halveer hem en snijd de helften in plakken.
- Meng de resterende olie door de groente en zoete aardappel.
- Schep dit naast de aardappelen of op een tweede bakplaat met bakpapier.
- Laat de frieten en de kip in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden en kleuren.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 590 kcal |
Koolhydraten | 60,2 gr |
Vetten | 20,2 gr |
Vezels | 12,3 gr |
Eiwitten | 35,2 gr |
Verzadigd vet | 4,6 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 9,2 gr |
Meerv. onv. vet | 4,7 gr |
Cholesterol | 81 mg |
Suikers | 18,6 gr |
Zout | 0,69 gr |
Calcium | 198,2 mg |
Magnesium | 135,1 mg |
Fosfor | 490,4 mg |
Kalium | 2066,6 mg |
Ijzer | 5,2 mg |
Jodium | 13,3 µg |
Koper | 0,37 mg |
Zink | 2,79 mg |
Seleen | 21 µg |
Vitamine A | 1091,5 µg |
Vitamine B1 | 0,44 mg |
Vitamine B2 | 0,34 mg |
Vitamine B3 | 8,7 mg |
Vitamine B6 | 1,017 mg |
Foliumzuur | 111,1 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 44,7 mg |
Vitamine D | 0,7 µg |
Vitamine E | 3,1 mg |
Vitamine K1 | 51,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.