Fout

Ingrediënten
2 personen
- 0.5 avocado
- 1 kleine tomaat
- mespunt knoflookpoeder
- peper
- 4 volkoren boterhammen
- halvarine
- 2 plakjes 30+ (komijne)kaas
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 30 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Neem het vruchtvlees van de avocado uit de schil. Prak de avocado grof en doe dit in een bakje.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng door de avocado.
- Voeg knoflookpoeder en peper naar smaak toe en meng goed.
- Besmeer de boterhammen met halvarine.
- Beleg een boterham met een plakje kaas en verdeel het avocadomengsel erover.
- Leg de andere boterham er bovenop.
- Bak de tosti lichtbruin in een contactgrill of koekenpan en snijd hem schuin doormidden.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 330 kcal |
Koolhydraten | 28,8 gr |
Vetten | 16 gr |
Vezels | 6,3 gr |
Eiwitten | 14,7 gr |
Verzadigd vet | 4,1 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 8 gr |
Meerv. onv. vet | 2,6 gr |
Cholesterol | 13,8 mg |
Suikers | 2,1 gr |
Zout | 1 gr |
Calcium | 242,8 mg |
Magnesium | 67,5 mg |
Fosfor | 297,2 mg |
Kalium | 446,6 mg |
Ijzer | 1,7 mg |
Jodium | 45,3 µg |
Koper | 0,32 mg |
Zink | 2,29 mg |
Seleen | 6,4 µg |
Vitamine A | 92,8 µg |
Vitamine B1 | 0,14 mg |
Vitamine B2 | 0,17 mg |
Vitamine B3 | 2 mg |
Vitamine B6 | 0,246 mg |
Foliumzuur | 46,5 µg |
Vitamine B12 | 0,36 µg |
Vitamine C | 4,5 mg |
Vitamine D | 0,5 µg |
Vitamine E | 2,5 mg |
Vitamine K1 | 11 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.