Terug

Broodje hete kip

Recept foto

Ingrediënten

10 personen
  • 1 teentje knoflook
  • 10 eetlepels barbecuesaus
  • 5 eetlepels olie
  • 500 gram kipfilet
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 200 gram ijsbergsla
  • 10 harde volkorenbollen
  • halvarine

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 28 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Pel de knoflook en hak hem fijn.
  2. Meng de knoflook door de barbecuesaus en de olie.
  3. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en meng door de saus.
  4. Laat de kip minstens 1 uur in de koelkast marineren.
  5. Was de komkommer en snijd hem in plakjes.
  6. Was de paprika en snijd hem in reepjes.
  7. Was de ijsbergsla en snijd ongeveer de helft in dunne reepjes.
  8. Bak de kipfilet in de pan gaar en bruin.
  9. Snijd de volkorenbollen open en besmeer ze met halvarine.
  10. Verdeel de sla, kipfilet, komkommer en paprika over het broodje.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 286 kcal
Koolhydraten 24 gr
Vetten 10,6 gr
Vezels 4,1 gr
Eiwitten 21,6 gr
Verzadigd vet 2,5 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 3,5 gr
Meerv. onv. vet 3,7 gr
Cholesterol 45,1 mg
Suikers 4,7 gr
Zout 0,84 gr
Calcium 32,2 mg
Magnesium 59,3 mg
Fosfor 290,6 mg
Kalium 503,9 mg
Ijzer 1,8 mg
Jodium 33,7 µg
Koper 0,15 mg
Zink 1,3 mg
Seleen 11,6 µg
Vitamine A 73,7 µg
Vitamine B1 0,11 mg
Vitamine B2 0,11 mg
Vitamine B3 6,2 mg
Vitamine B6 0,445 mg
Foliumzuur 30,8 µg
Vitamine B12 0,15 µg
Vitamine C 21,4 mg
Vitamine D 0,6 µg
Vitamine E 3,6 mg
Vitamine K1 11,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu