Fout

Ingrediënten
2 personen
- 500 gram zoete aardappelen
- 400 gram spruitjes
- 1 rode ui
- 8 blaadjes salie
- 1 sinaasappel
- 200 gram kabeljauwfilet
- peper
- 2 eetlepels olijfolie
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 268 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Maak de spruitjes schoon.
- Pel de ui en snijd hem in snippers.
- Was de salie en knip de blaadjes in reepjes.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Snijd 1 helft in parten.
- Snijd de kabeljauw in stukjes, bestrooi ze met peper en druppel er wat sinaasappelsap over.
- Kook de zoete aardappel in weinig water 5 minuten. Voeg de spruitjes toe en kook het geheel in nog 10 minuten gaar.
- Fruit de ui in de olie zacht.
- Voeg de kabeljauw toe en bak de vis met de salie in een paar minuten gaar. Maak op smaak met geraspte sinaasappelschil.
- Stamp de aardappelen en spruitjes klein en meng er de vis met ui door.
- Maak de brandada op smaak met geraspte sinaasappelschil, wat sinaasappelsap en geef er de partjes sinaasappel bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 530 kcal |
Koolhydraten | 63,2 gr |
Vetten | 13,5 gr |
Vezels | 15,9 gr |
Eiwitten | 30,9 gr |
Verzadigd vet | 2,2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 7,4 gr |
Meerv. onv. vet | 2,6 gr |
Cholesterol | 35 mg |
Suikers | 32,7 gr |
Zout | 0,5 gr |
Calcium | 177 mg |
Magnesium | 177,3 mg |
Fosfor | 631,3 mg |
Kalium | 1960,3 mg |
Ijzer | 3,7 mg |
Jodium | 251,1 µg |
Koper | 0,49 mg |
Zink | 1,74 mg |
Seleen | 45,5 µg |
Vitamine A | 1657,7 µg |
Vitamine B1 | 0,48 mg |
Vitamine B2 | 0,24 mg |
Vitamine B3 | 4,3 mg |
Vitamine B6 | 0,61 mg |
Foliumzuur | 242,5 µg |
Vitamine B12 | 2 µg |
Vitamine C | 323,2 mg |
Vitamine D | 1,1 µg |
Vitamine E | 2,6 mg |
Vitamine K1 | 269,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.