Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 150 gram kalkoenfilet
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 (rode) ui
- 1 eetlepel olie
- 50 gram semi zongedroogde tomaatjes
- oregano
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 81 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen gaar en bruin.
- Was de aubergine en de courgette en snijd ze in plakken.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui zacht in de olie.
- Voeg de aubergine en de courgette toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
- Snijd de tomaatjes klein en voeg dit de laatste 5 minuten toe. Maak de groente op smaak met wat oregano.
- Serveer de kalkoen en de aardappelen erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 484 kcal |
Koolhydraten | 52 gr |
Vetten | 15,5 gr |
Vezels | 11,9 gr |
Eiwitten | 27,9 gr |
Verzadigd vet | 2,6 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 5,3 gr |
Meerv. onv. vet | 6,7 gr |
Cholesterol | 45,1 mg |
Suikers | 10,3 gr |
Zout | 0,52 gr |
Calcium | 110,7 mg |
Magnesium | 124,8 mg |
Fosfor | 409,8 mg |
Kalium | 2178,9 mg |
Ijzer | 4,9 mg |
Jodium | 15,1 µg |
Koper | 0,35 mg |
Zink | 2,24 mg |
Seleen | 15,6 µg |
Vitamine A | 86,6 µg |
Vitamine B1 | 0,37 mg |
Vitamine B2 | 0,34 mg |
Vitamine B3 | 12,1 mg |
Vitamine B6 | 1,314 mg |
Foliumzuur | 110,7 µg |
Vitamine B12 | 1,06 µg |
Vitamine C | 42,8 mg |
Vitamine D | 0,4 µg |
Vitamine E | 3,5 mg |
Vitamine K1 | 27,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.