Terug

Gebakken aubergine en courgette

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 150 gram kalkoenfilet
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 (rode) ui
  • 1 eetlepel olie
  • 50 gram semi zongedroogde tomaatjes
  • oregano

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 81 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen gaar en bruin.
  4. Was de aubergine en de courgette en snijd ze in plakken.
  5. Pel de ui en snijd hem klein.
  6. Fruit de ui zacht in de olie.
  7. Voeg de aubergine en de courgette toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
  8. Snijd de tomaatjes klein en voeg dit de laatste 5 minuten toe. Maak de groente op smaak met wat oregano.
  9. Serveer de kalkoen en de aardappelen erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 484 kcal
Koolhydraten 52 gr
Vetten 15,5 gr
Vezels 11,9 gr
Eiwitten 27,9 gr
Verzadigd vet 2,6 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 5,3 gr
Meerv. onv. vet 6,7 gr
Cholesterol 45,1 mg
Suikers 10,3 gr
Zout 0,52 gr
Calcium 110,7 mg
Magnesium 124,8 mg
Fosfor 409,8 mg
Kalium 2178,9 mg
Ijzer 4,9 mg
Jodium 15,1 µg
Koper 0,35 mg
Zink 2,24 mg
Seleen 15,6 µg
Vitamine A 86,6 µg
Vitamine B1 0,37 mg
Vitamine B2 0,34 mg
Vitamine B3 12,1 mg
Vitamine B6 1,314 mg
Foliumzuur 110,7 µg
Vitamine B12 1,06 µg
Vitamine C 42,8 mg
Vitamine D 0,4 µg
Vitamine E 3,5 mg
Vitamine K1 27,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu