Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 200 gram raapstelen
- 1 bosje radijs
- 100 gram kerstomaatjes
- azijn
- 1 eetlepel olie
- peper
- 1 kleine varkenshaas
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 10 blaadjes salie of 2 theelepels gedroogde salie
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 26 x
- Labels
-
balansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de worteltjes van de raapsteeltjes. Was de raapsteeltjes voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
- Maak de radijs en tomaatjes schoon. Snijd de radijs in plakjes en halveer de tomaatjes.
- Klop een dressing van azijn, de olie en wat peper.
- Meng de groente en schep de dressing er door.
- Snijd de varkenshaas in plakken van 2 cm en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de margarine en bak hierin de plakken in ca. 6 minuten bruin en gaar.
- Was de salie en halveer de blaadjes.
- Bak de salie kort mee met het vlees.
- Schep de plakken varkenshaas met de salie op een voorverwarmde schaal.
- Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los van de panbodem. Warm de jus goed door. Serveer de jus bij het vlees en de aardappelen.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 444 kcal |
Koolhydraten | 40,9 gr |
Vetten | 16 gr |
Vezels | 8 gr |
Eiwitten | 29,8 gr |
Verzadigd vet | 2,9 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 6,9 gr |
Meerv. onv. vet | 5,5 gr |
Cholesterol | 42,2 mg |
Suikers | 4,3 gr |
Zout | 0,4 gr |
Calcium | 193,8 mg |
Magnesium | 99,1 mg |
Fosfor | 421,5 mg |
Kalium | 1820,6 mg |
Ijzer | 8,1 mg |
Jodium | 10,2 µg |
Koper | 0,38 mg |
Zink | 3,13 mg |
Seleen | 12,1 µg |
Vitamine A | 297,9 µg |
Vitamine B1 | 1,19 mg |
Vitamine B2 | 0,41 mg |
Vitamine B3 | 11,5 mg |
Vitamine B6 | 1,141 mg |
Foliumzuur | 196,5 µg |
Vitamine B12 | 0,41 µg |
Vitamine C | 77 mg |
Vitamine D | 1,1 µg |
Vitamine E | 4,4 mg |
Vitamine K1 | 291 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.