Terug

Garnalencocktail

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 vleestomaat
  • 2 eetlepels Biogarde yoghurt, halfvol
  • 0.5 eetlepel tomatenketchup
  • peper
  • stukje komkommer
  • 100 gram gepelde garnalen
  • 2 takjes peterselie

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 71 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij diabetes

Bereiding

  1. Ontvel de tomaat en verwijder het zachte deel met de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak een sausje van de yoghurt, de tomatenketchup en wat peper.
  3. Was het stukje komkommer en schaaf het met een kaasschaaf in dunne slierten.
  4. Schep de komkommer in 2 glazen coupes.
  5. Meng de stukjes tomaat met de garnalen en verdeel dit over de coupes.
  6. Schep het sausje erover.
  7. Was de peterselie en knip het klein. Garneer hiermee de cocktail.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 72 kcal
Koolhydraten 4,8 gr
Vetten 1,3 gr
Vezels 1,6 gr
Eiwitten 9,4 gr
Verzadigd vet 0,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,2 gr
Meerv. onv. vet 0,4 gr
Cholesterol 72,1 mg
Suikers 3,5 gr
Zout 0,85 gr
Calcium 88,8 mg
Magnesium 28,8 mg
Fosfor 109,4 mg
Kalium 360 mg
Ijzer 2,7 mg
Jodium 10,7 µg
Koper 0,17 mg
Zink 0,79 mg
Seleen 15,2 µg
Vitamine A 40,3 µg
Vitamine B1 0,04 mg
Vitamine B2 0,09 mg
Vitamine B3 0,8 mg
Vitamine B6 0,092 mg
Foliumzuur 20,6 µg
Vitamine B12 1,21 µg
Vitamine C 15,2 mg
Vitamine D
Vitamine E 2,1 mg
Vitamine K1 30,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu