Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 vleestomaat
- 2 eetlepels Biogarde yoghurt, halfvol
- 0.5 eetlepel tomatenketchup
- peper
- stukje komkommer
- 100 gram gepelde garnalen
- 2 takjes peterselie
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 71 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij diabetes
Bereiding
- Ontvel de tomaat en verwijder het zachte deel met de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak een sausje van de yoghurt, de tomatenketchup en wat peper.
- Was het stukje komkommer en schaaf het met een kaasschaaf in dunne slierten.
- Schep de komkommer in 2 glazen coupes.
- Meng de stukjes tomaat met de garnalen en verdeel dit over de coupes.
- Schep het sausje erover.
- Was de peterselie en knip het klein. Garneer hiermee de cocktail.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 72 kcal |
Koolhydraten | 4,8 gr |
Vetten | 1,3 gr |
Vezels | 1,6 gr |
Eiwitten | 9,4 gr |
Verzadigd vet | 0,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,2 gr |
Meerv. onv. vet | 0,4 gr |
Cholesterol | 72,1 mg |
Suikers | 3,5 gr |
Zout | 0,85 gr |
Calcium | 88,8 mg |
Magnesium | 28,8 mg |
Fosfor | 109,4 mg |
Kalium | 360 mg |
Ijzer | 2,7 mg |
Jodium | 10,7 µg |
Koper | 0,17 mg |
Zink | 0,79 mg |
Seleen | 15,2 µg |
Vitamine A | 40,3 µg |
Vitamine B1 | 0,04 mg |
Vitamine B2 | 0,09 mg |
Vitamine B3 | 0,8 mg |
Vitamine B6 | 0,092 mg |
Foliumzuur | 20,6 µg |
Vitamine B12 | 1,21 µg |
Vitamine C | 15,2 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2,1 mg |
Vitamine K1 | 30,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.