Fout

Ingrediënten
4 personen
- 300 gram krieltjes
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels kruidenmix bijvoorbeeld cajunkruiden of picadillo-kruiden zonder zout
- 4 eetlepels magere kwark
- 5 takjes platte peterselie
- 1 augurk
- 1 sjalotje
- 0.5 theelepel kappertjes
- 0.25 theelepel mosterd
- peper
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 251 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Warm de oven voor op 220 °C.
- Was de aardappelen en snijd ze over de breedte in dunne schijfjes maar snijd ze niet helemaal door.
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier en besmeer ze met wat olie en verdeel de kruidenmix erover. Bak ze in 20 minuten gaar in het midden van de oven.
- Maak ondertussen de remouladesaus.
- Was de peterselie en hak de blaadjes fijn.
- Doe de kwark in een schaaltje.
- Snijd de augurk, het sjalotje en de kappertjes fijn en voeg toe aan de kwark.
- Voeg de mosterd en de peper toe en roer goed.
- Voeg een deel van de peterselie toe en roer door het sausje. Versier het sausje met de rest van de peterselie.
- Serveer de aardappeltjes met de remouladesaus.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 127 kcal |
Koolhydraten | 13,7 gr |
Vetten | 6,2 gr |
Vezels | 1,4 gr |
Eiwitten | 3,2 gr |
Verzadigd vet | 1,9 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,4 gr |
Meerv. onv. vet | 1,5 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 1,1 gr |
Zout | 0,11 gr |
Calcium | 37,7 mg |
Magnesium | 17,3 mg |
Fosfor | 61,4 mg |
Kalium | 298,4 mg |
Ijzer | 0,5 mg |
Jodium | 7,2 µg |
Koper | 0,06 mg |
Zink | 0,38 mg |
Seleen | 0,9 µg |
Vitamine A | 37,1 µg |
Vitamine B1 | 0,05 mg |
Vitamine B2 | 0,04 mg |
Vitamine B3 | 0,8 mg |
Vitamine B6 | 0,145 mg |
Foliumzuur | 15,6 µg |
Vitamine B12 | 0,14 µg |
Vitamine C | 7,1 mg |
Vitamine D | 0,3 µg |
Vitamine E | 0,9 mg |
Vitamine K1 | 5,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.