Terug

Mini hasselback met remouladesaus

Recept foto

Ingrediënten

4 personen
  • 300 gram krieltjes
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels kruidenmix bijvoorbeeld cajunkruiden of picadillo-kruiden zonder zout
  • 4 eetlepels magere kwark
  • 5 takjes platte peterselie
  • 1 augurk
  • 1 sjalotje
  • 0.5 theelepel kappertjes
  • 0.25 theelepel mosterd
  • peper

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 251 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 220 °C.
  2. Was de aardappelen en snijd ze over de breedte in dunne schijfjes maar snijd ze niet helemaal door. 
  3. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en besmeer ze met wat olie en verdeel de kruidenmix erover. Bak ze in 20 minuten gaar in het midden van de oven. 
  4. Maak ondertussen de remouladesaus.
  5. Was de peterselie en hak de blaadjes fijn. 
  6. Doe de kwark in een schaaltje.
  7. Snijd de augurk, het sjalotje en de kappertjes fijn en voeg toe aan de kwark.
  8. Voeg de mosterd en de peper toe en roer goed.
  9. Voeg een deel van de peterselie toe en roer door het sausje. Versier het sausje met de rest van de peterselie. 
  10. Serveer de aardappeltjes met de remouladesaus.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 127 kcal
Koolhydraten 13,7 gr
Vetten 6,2 gr
Vezels 1,4 gr
Eiwitten 3,2 gr
Verzadigd vet 1,9 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,4 gr
Meerv. onv. vet 1,5 gr
Cholesterol
Suikers 1,1 gr
Zout 0,11 gr
Calcium 37,7 mg
Magnesium 17,3 mg
Fosfor 61,4 mg
Kalium 298,4 mg
Ijzer 0,5 mg
Jodium 7,2 µg
Koper 0,06 mg
Zink 0,38 mg
Seleen 0,9 µg
Vitamine A 37,1 µg
Vitamine B1 0,05 mg
Vitamine B2 0,04 mg
Vitamine B3 0,8 mg
Vitamine B6 0,145 mg
Foliumzuur 15,6 µg
Vitamine B12 0,14 µg
Vitamine C 7,1 mg
Vitamine D 0,3 µg
Vitamine E 0,9 mg
Vitamine K1 5,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu