Fout
Ingrediënten
2 personen
- 200 gram volkoren tagliatelle of penne
- 5 blaadjes salie
- 1 eetlepel vloeibare margarine of olie
- peper
- nootmuskaat
- 150 gram gerookte zalm
- 2 eetlepels zuivelspread light
- 150 gram veldsla of rucola
- 150 gram kerstomaatjes
- Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 183 x
- Labels
-
Bereiding
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing opde verpakking. Houd 100 ml kookvocht achter.
- Was de salie en snijd deze in snippers.
- Verwarm de margarine en bak hierin de saliezacht.
- Voeg wat peper en een snufje nootmuskaat toe.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Voeg de zalm, de zuivelspread en 100 mlkookvocht van de pasta toe en laat het geheel 5 minuten koken.
- Was ondertussen de veldsla en rucola en doe zein een saladekom.
- Was en halveer de kerstomaatjes en voeg ze toeaan de kom.
- Breng op smaak met Italiaanse kruiden en de olijfolie.
- Serveer de salade bij de pasta.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 644 kcal |
Koolhydraten | 70,9 gr |
Vetten | 22,9 gr |
Vezels | 9,9 gr |
Eiwitten | 33,3 gr |
Verzadigd vet | 5,4 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 10,4 gr |
Meerv. onv. vet | 5,1 gr |
Cholesterol | 44,6 mg |
Suikers | 7,2 gr |
Zout | 2,72 gr |
Calcium | 136,2 mg |
Magnesium | 176,9 mg |
Fosfor | 725,4 mg |
Kalium | 1522,2 mg |
Ijzer | 4,9 mg |
Jodium | 14,4 µg |
Koper | 0,6 mg |
Zink | 3,71 mg |
Seleen | 16,4 µg |
Vitamine A | 312,9 µg |
Vitamine B1 | 0,79 mg |
Vitamine B2 | 0,42 mg |
Vitamine B3 | 15,3 mg |
Vitamine B6 | 0,944 mg |
Foliumzuur | 61 µg |
Vitamine B12 | 3,84 µg |
Vitamine C | 24,8 mg |
Vitamine D | 3 µg |
Vitamine E | 4,5 mg |
Vitamine K1 | 147,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.