Terug

Tagliatelle met zalm en room

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gram volkoren tagliatelle of penne
  • 5 blaadjes salie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine of olie
  • peper
  • nootmuskaat
  • 150 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • 150 gram veldsla of rucola
  • 150 gram kerstomaatjes
  • Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie

Recept informatie

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing opde verpakking. Houd 100 ml kookvocht achter.
  2. Was de salie en snijd deze in snippers.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin de saliezacht.
  4. Voeg wat peper en een snufje nootmuskaat toe.
  5. Snijd de zalm in reepjes.
  6. Voeg de zalm, de zuivelspread en 100 mlkookvocht van de pasta toe en laat het geheel 5 minuten koken.
  7. Was ondertussen de veldsla en rucola en doe zein een saladekom.
  8. Was en halveer de kerstomaatjes en voeg ze toeaan de kom.
  9. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en de olijfolie.
  10. Serveer de salade bij de pasta.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 644 kcal
Koolhydraten 70,9 gr
Vetten 22,9 gr
Vezels 9,9 gr
Eiwitten 33,3 gr
Verzadigd vet 5,4 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 10,4 gr
Meerv. onv. vet 5,1 gr
Cholesterol 44,6 mg
Suikers 7,2 gr
Zout 2,72 gr
Calcium 136,2 mg
Magnesium 176,9 mg
Fosfor 725,4 mg
Kalium 1522,2 mg
Ijzer 4,9 mg
Jodium 14,4 µg
Koper 0,6 mg
Zink 3,71 mg
Seleen 16,4 µg
Vitamine A 312,9 µg
Vitamine B1 0,79 mg
Vitamine B2 0,42 mg
Vitamine B3 15,3 mg
Vitamine B6 0,944 mg
Foliumzuur 61 µg
Vitamine B12 3,84 µg
Vitamine C 24,8 mg
Vitamine D 3 µg
Vitamine E 4,5 mg
Vitamine K1 147,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu