Terug

Geroosterde tomaten-pompoensoep

Recept foto

Ingrediënten

4 personen
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 heel bolletje knoflook
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • tijm, gedroogde basilicum
  • zwarte peper
  • 1 groentebouillontablet met minder zout
  • blaadjes basilicum

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 629 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Was de tomaten. Pel de ui.
  3. Snijd de ui en tomaten in parten.
  4. Snijd van het bolletjes knoflook de bovenkant af.
  5. Schep de tomaten, de ui, de pompoenblokjes en de ongepelde knoflook ineen ovenschaal.
  6. Meng de olie en kruiden erdoor. 
  7. Rooster 25-30 minuten in het midden van de oven. 
  8. Pers de knoflook uit het velletje.
  9. Doe de inhoud van deovenschaal in een grote soeppan. 
  10. Voeg 800 ml water met de bouillontablet toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.
  11. Was de basilicum.
  12. Pureer met een staafmixer de soep tot een glad mengsel.  
  13. Verdeel de soep over kommen en garneer met basilicumblaadjes.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 118 kcal
Koolhydraten 11,2 gr
Vetten 6,1 gr
Vezels 3,7 gr
Eiwitten 2,7 gr
Verzadigd vet 1,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 3,8 gr
Meerv. onv. vet 0,9 gr
Cholesterol
Suikers 5,1 gr
Zout 0,37 gr
Calcium 77,3 mg
Magnesium 28,9 mg
Fosfor 63,2 mg
Kalium 522,8 mg
Ijzer 2,2 mg
Jodium 3,7 µg
Koper 0,11 mg
Zink 0,58 mg
Seleen 1,5 µg
Vitamine A 41 µg
Vitamine B1 0,2 mg
Vitamine B2 0,04 mg
Vitamine B3 0,7 mg
Vitamine B6 0,301 mg
Foliumzuur 30,1 µg
Vitamine B12
Vitamine C 21 mg
Vitamine D
Vitamine E 2 mg
Vitamine K1 42,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu