Fout

Ingrediënten
4 personen
- 4 tomaten
- 1 ui
- 1 heel bolletje knoflook
- 400 gram pompoenblokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- tijm, gedroogde basilicum
- zwarte peper
- 1 groentebouillontablet met minder zout
- blaadjes basilicum
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 629 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Was de tomaten. Pel de ui.
- Snijd de ui en tomaten in parten.
- Snijd van het bolletjes knoflook de bovenkant af.
- Schep de tomaten, de ui, de pompoenblokjes en de ongepelde knoflook ineen ovenschaal.
- Meng de olie en kruiden erdoor.
- Rooster 25-30 minuten in het midden van de oven.
- Pers de knoflook uit het velletje.
- Doe de inhoud van deovenschaal in een grote soeppan.
- Voeg 800 ml water met de bouillontablet toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.
- Was de basilicum.
- Pureer met een staafmixer de soep tot een glad mengsel.
- Verdeel de soep over kommen en garneer met basilicumblaadjes.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 118 kcal |
Koolhydraten | 11,2 gr |
Vetten | 6,1 gr |
Vezels | 3,7 gr |
Eiwitten | 2,7 gr |
Verzadigd vet | 1,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 3,8 gr |
Meerv. onv. vet | 0,9 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 5,1 gr |
Zout | 0,37 gr |
Calcium | 77,3 mg |
Magnesium | 28,9 mg |
Fosfor | 63,2 mg |
Kalium | 522,8 mg |
Ijzer | 2,2 mg |
Jodium | 3,7 µg |
Koper | 0,11 mg |
Zink | 0,58 mg |
Seleen | 1,5 µg |
Vitamine A | 41 µg |
Vitamine B1 | 0,2 mg |
Vitamine B2 | 0,04 mg |
Vitamine B3 | 0,7 mg |
Vitamine B6 | 0,301 mg |
Foliumzuur | 30,1 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 21 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2 mg |
Vitamine K1 | 42,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.