Terug

Kruidig geroosterde bloemkool met bulgur

Recept foto

Ingrediënten

4 personen
  • 1 limoen
  • 1 bloemkool
  • 1 groot blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 480 gram)
  • 1 groentebouillontablet met minder zout
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1 theelepel kurkuma
  • cayennepeper
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram volkoren bulgur
  • handje verse munt
  • 150 ml halfvolle yoghurt
  • 150 gram granaatappelpitten (vers of diepvries)

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 563 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    budget
    klimaatkanjer
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool en was de bloemkool. Snijdeen klein stukje van de steel af.
  3. Kook de hele bloemkool in een pan met weinig water afgedekt 5 minuten.
  4. Spoel de kikkererwten af.
  5. Pers de limoen uit.
  6. Pureer de kikkererwten met de verkruimelde bouillontablet, de specerijen, het limoensap en de olie. Voeg ca. 150 ml water toe tot sausdikte.
  7. Dep de bloemkool droog.
  8. Draai de bloemkool ondersteboven en giet 2/3 van de saus erin, schud dit zodat het mengsel zich goed verdeeld. Draai de bloemkool weer om en besmeer met een kwastje de bloemkool met rest van het mengsel.
  9. Rooster de bloemkool in een ovenschaal met bakpapier voor 25-30minuten in het midden van de oven.
  10. Kook de bulgur volgens gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  11. Was de munt en snijd het fijn.
  12. Meng de munt met de yoghurt.
  13. Schep de bulgur in een schaal en leg de bloemkool hierop. Garneer met deyoghurtdressing, granaatappelpitjes en eventueel extra verse munt.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 583 kcal
Koolhydraten 84,1 gr
Vetten 11,2 gr
Vezels 24 gr
Eiwitten 24,1 gr
Verzadigd vet 1,7 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,6 gr
Meerv. onv. vet 5,3 gr
Cholesterol 1,5 mg
Suikers 9,1 gr
Zout 0,73 gr
Calcium 205,1 mg
Magnesium 193,1 mg
Fosfor 479,8 mg
Kalium 1162,9 mg
Ijzer 5,8 mg
Jodium 10,4 µg
Koper 0,77 mg
Zink 3,75 mg
Seleen 5,6 µg
Vitamine A 10,5 µg
Vitamine B1 0,29 mg
Vitamine B2 0,29 mg
Vitamine B3 5,1 mg
Vitamine B6 0,52 mg
Foliumzuur 217,8 µg
Vitamine B12 0,15 µg
Vitamine C 48,9 mg
Vitamine D
Vitamine E 5,3 mg
Vitamine K1 64,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu