Fout

Ingrediënten
4 personen
- 1 limoen
- 1 bloemkool
- 1 groot blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 480 gram)
- 1 groentebouillontablet met minder zout
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels ras el hanout
- 2 theelepels ras el hanout
- 1 theelepel kurkuma
- cayennepeper
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 300 gram volkoren bulgur
- handje verse munt
- 150 ml halfvolle yoghurt
- 150 gram granaatappelpitten (vers of diepvries)
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 563 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjervegetarischvrij van melk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verwijder de bladeren van de bloemkool en was de bloemkool. Snijdeen klein stukje van de steel af.
- Kook de hele bloemkool in een pan met weinig water afgedekt 5 minuten.
- Spoel de kikkererwten af.
- Pers de limoen uit.
- Pureer de kikkererwten met de verkruimelde bouillontablet, de specerijen, het limoensap en de olie. Voeg ca. 150 ml water toe tot sausdikte.
- Dep de bloemkool droog.
- Draai de bloemkool ondersteboven en giet 2/3 van de saus erin, schud dit zodat het mengsel zich goed verdeeld. Draai de bloemkool weer om en besmeer met een kwastje de bloemkool met rest van het mengsel.
- Rooster de bloemkool in een ovenschaal met bakpapier voor 25-30minuten in het midden van de oven.
- Kook de bulgur volgens gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
- Was de munt en snijd het fijn.
- Meng de munt met de yoghurt.
- Schep de bulgur in een schaal en leg de bloemkool hierop. Garneer met deyoghurtdressing, granaatappelpitjes en eventueel extra verse munt.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 583 kcal |
Koolhydraten | 84,1 gr |
Vetten | 11,2 gr |
Vezels | 24 gr |
Eiwitten | 24,1 gr |
Verzadigd vet | 1,7 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,6 gr |
Meerv. onv. vet | 5,3 gr |
Cholesterol | 1,5 mg |
Suikers | 9,1 gr |
Zout | 0,73 gr |
Calcium | 205,1 mg |
Magnesium | 193,1 mg |
Fosfor | 479,8 mg |
Kalium | 1162,9 mg |
Ijzer | 5,8 mg |
Jodium | 10,4 µg |
Koper | 0,77 mg |
Zink | 3,75 mg |
Seleen | 5,6 µg |
Vitamine A | 10,5 µg |
Vitamine B1 | 0,29 mg |
Vitamine B2 | 0,29 mg |
Vitamine B3 | 5,1 mg |
Vitamine B6 | 0,52 mg |
Foliumzuur | 217,8 µg |
Vitamine B12 | 0,15 µg |
Vitamine C | 48,9 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 5,3 mg |
Vitamine K1 | 64,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.