Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 zakjes zwarte thee
- 400 gram halfvolle melk of plantaardige melk
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels kardemom
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 150 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Doe het zakje zwarte thee in een glas en voeg hier heet water aan toe.
- Verwarm ondertussen de melk en schuim dit op met een melkopschuimer.
- Verdeel de kruiden over de glazen met thee.
- Voeg dan de verwarmde opgeschuimde melk toe.
- Garneer met eventueel extra kruiden en een kaneelstokje.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 59 kcal |
Koolhydraten | 7,3 gr |
Vetten | 1,5 gr |
Vezels | 1 gr |
Eiwitten | 3,6 gr |
Verzadigd vet | 1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,3 gr |
Meerv. onv. vet | 0,1 gr |
Cholesterol | 6 mg |
Suikers | 4,7 gr |
Zout | 0,13 gr |
Calcium | 179,9 mg |
Magnesium | 16,8 mg |
Fosfor | 110,1 mg |
Kalium | 200,3 mg |
Ijzer | 1,5 mg |
Jodium | 15,5 µg |
Koper | 0,05 mg |
Zink | 0,51 mg |
Seleen | 1,6 µg |
Vitamine A | 15,4 µg |
Vitamine B1 | 0,07 mg |
Vitamine B2 | 0,19 mg |
Vitamine B3 | 0,2 mg |
Vitamine B6 | 0,063 mg |
Foliumzuur | 11,2 µg |
Vitamine B12 | 0,45 µg |
Vitamine C | 2,2 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | |
Vitamine K1 | 1,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.