
Ingrediënten
3 personen
- bloemkool
Recept informatie
- Bron histamine vrij leven
- Totale tijd 50 min
- Voorbereidingstijd 30 min
- Kooktijd 20 min
- Categorie Hoofdgerecht
- Keuken Aziatisch
- Bekeken 128 x
- Labels
-
histamine arm
Bereiding
snij en bak alle groentes: 1 ui,2 tenen knoflook,een hele courgette in blokjes,een rode paprika een wortel raspen,een stukje rode verse peper,kurkuma vers en een klein stukje gember als je er tegen kunt, behalve de bloemkool gaar in een diepe hapjes pan in de olie of boter.
peper,kurkuma en gember bevatten histamine ,laat weg als je er niet tegen kunt.Voeg groenten toe die je mag of lekker vindt zoals bijv paksoi.
voeg zout toe.
als de groenten zacht en gaar zijn de bloemkool toevoegen en roerbakken tot het zacht is.
bak 3 eigelen en serveer erbij
voeg chilisaus toe naar smaak(bevat histamine). Versier met oostindische kers (eetbare bloem)
serveer optie: zoetzure komkommer erbij: komkommer raspen en in water+azijn+zout+suiker naar smaak 10 minuten laten staan en dan afgieten.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 21 kcal |
Koolhydraten | 2,6 gr |
Vetten | 0,2 gr |
Vezels | 1,9 gr |
Eiwitten | 1,6 gr |
Verzadigd vet | |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | |
Meerv. onv. vet | 0,1 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 2 gr |
Zout | 0,02 gr |
Calcium | 23,9 mg |
Magnesium | 10,2 mg |
Fosfor | 41 mg |
Kalium | 252,6 mg |
Ijzer | 0,3 mg |
Jodium | 2,1 µg |
Koper | 0,03 mg |
Zink | 0,32 mg |
Seleen | |
Vitamine A | |
Vitamine B1 | 0,04 mg |
Vitamine B2 | 0,05 mg |
Vitamine B3 | 0,4 mg |
Vitamine B6 | 0,113 mg |
Foliumzuur | 57,3 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 21,3 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | |
Vitamine K1 | 26,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.