Fout

Ingrediënten
4 personen
- 1 augurk=histamine rijk,je kunt ook een snack komkommer nemen en in azijn laten weken,wel afgieten voor gebruik.
- 300 gr gekookte aardappelen in blokjes
- 2 eieren(kwartel=histamine arm)
- peterselie 2 takjes gesneden
- 75 gr doperwten
- 3 eetlepels vegan mayonaise
- 2 eetlepels lactose vrije roomkaas
- 1 theelepel mosterd=histamine rijk,kan je ook weglaten
- 1 rode ui fijn gesneden
- sla blaadjes
- peper en zout
- garneer met komkommer,rode paprika en radijs
Recept informatie
- Bron histamine vrij leven
- Totale tijd 30 min
- Voorbereidingstijd 20 min
- Kooktijd 10 min
- Categorie Salade
- Keuken Hollands
- Bekeken 73 x
- Labels
-
histamine arm
Bereiding
snij de aardappelen voor koken in kleine blokjes,kook de aardappelblokjes gaar in water,niet te zacht,kook de doperwten uit de diepvries kort,snij de ui fijn en de augurk,kook de eieren.
meng de mayo,roomkaas en mosterd,voeg peper en zout toe en meng met alle ingredienten.
doe de sla blaadjes in een schaal en doe de salade erop,garneer met rucola,plakjes komkommer,rode paprika en radijs.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 83 kcal |
Koolhydraten | 15,2 gr |
Vetten | 1 gr |
Vezels | 2,1 gr |
Eiwitten | 2,3 gr |
Verzadigd vet | 0,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,3 gr |
Meerv. onv. vet | 0,4 gr |
Cholesterol | 2,8 mg |
Suikers | 0,4 gr |
Zout | 0,25 gr |
Calcium | 12,5 mg |
Magnesium | 20,3 mg |
Fosfor | 48,6 mg |
Kalium | 319,6 mg |
Ijzer | 0,8 mg |
Jodium | 2,6 µg |
Koper | 0,07 mg |
Zink | 0,45 mg |
Seleen | 0,3 µg |
Vitamine A | 8,4 µg |
Vitamine B1 | 0,08 mg |
Vitamine B2 | 0,04 mg |
Vitamine B3 | 1,3 mg |
Vitamine B6 | 0,159 mg |
Foliumzuur | 20,4 µg |
Vitamine B12 | 0,01 µg |
Vitamine C | 12 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,3 mg |
Vitamine K1 | 8,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.