
Ingrediënten
2 personen
- 0.5 tl laos
- 400 gram zalm
- 3 el rijstazijn
- 300 gram sperziebonen
- 200 ml kokosmelk
- 1 rode peper
- 3 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 teen knoflook
- 1 cm gemberwortel
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 cm gemberwortel
- 3 tl sambal
- 2 el ketjap
- 3 el wokolie
- noedels
- 5 gr geroosterde sesamzaadjes
Recept informatie
- Bron Eigen recept
- Totale tijd 1:45
- Voorbereidingstijd 30 min
- Categorie Hoofdgerecht
- Keuken Aziatisch
- Bekeken 871 x
- Labels
-
Bereiding
Zalm (1 uur + 12 minuten)
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Doe de sojasaus, honing en rijstazijn in een schaaltje. Rasp de knoflook en gemberwortel erboven.
Leg de zalm in een ovenschaal, giet de marinade erover en wrijf deze goed in de vis. Zet de schaal een uurtje in de koelkast, zodat de marinade kan intrekken.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de zalm gaar maar nog wel rose vanbinnen in circa 12-15 minuten.
Boontjes en noedels (20 - 30 minuten)
Snij de kopjes van de sperziebonen en was ze schoon.
Doe de knoflook, gember, ui, peper, sambal en laos in een hakmolen en maak er een pasta van.
Verhit 3 el wokolie in een wok en voeg het mengsel toe. Bak 2 minuten.
Doe de sperziebonen, kokosolie en ketjap erbij, roer goed door en laat een kwartiertje sudderen tot de kokosolie voor een groot deel is ingekookt.
Kook de noedels volgens de verpakking en voeg toe aan de boontjes.
Leg de noedels, boontjes en zalm op een bord en strooi er wat geroosterde sesam over.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 1153 kcal |
Koolhydraten | 91,4 gr |
Vetten | 59,1 gr |
Vezels | 11,4 gr |
Eiwitten | 57,8 gr |
Verzadigd vet | 24,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 19,4 gr |
Meerv. onv. vet | 11,4 gr |
Cholesterol | 160 mg |
Suikers | 38,7 gr |
Zout | 3,94 gr |
Calcium | 197,9 mg |
Magnesium | 264,1 mg |
Fosfor | 975,4 mg |
Kalium | 2111,5 mg |
Ijzer | 10,4 mg |
Jodium | 55,9 µg |
Koper | 0,92 mg |
Zink | 4,86 mg |
Seleen | 64,3 µg |
Vitamine A | 113 µg |
Vitamine B1 | 0,8 mg |
Vitamine B2 | 0,52 mg |
Vitamine B3 | 22,6 mg |
Vitamine B6 | 1,612 mg |
Foliumzuur | 139,4 µg |
Vitamine B12 | 7 µg |
Vitamine C | 35,8 mg |
Vitamine D | 15,8 µg |
Vitamine E | 4,8 mg |
Vitamine K1 | 26,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.