Fout

Ingrediënten
2 personen
- stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 0.5 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- mespunt kurkuma (geelwortel)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 2 stukjes visfilet zoals tilapia, koolvis, pangasius
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram snijbonen
- 150 gram peultjes
- 2 theelepels kerriepoeder
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 688 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Schil de gember en rasp het stukje fijn.
- Meng de helft van de gember met de chilivlokken, het komijnzaad, de kurkuma, het citroensap en 1 eetlepel olie.
- Pers er een half teentje knoflook bovenuit.
- Wrijf de stukken vis hiermee in en laat de vis afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de snijbonen en de peultjes schoon. Snijd de snijbonen in ruiten en halveer de peultjes.
- Kook de snijbonen in weinig water 6 minuten.
- Voeg de peultjes toe en kook de groente nog 2 minuten.
- Warm de grill voor.
- Laat de vis onder de hete grill in 10-12 minuten gaar worden.
- Verwarm de andere lepel olie en bak hierin de gare rijst met de rest van de gember, de rest van de knoflook en de kerrie zacht. Warm de snijbonen met peultjes kort mee.
- Serveer de rijst met groente bij de vis.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 566 kcal |
Koolhydraten | 64 gr |
Vetten | 14,5 gr |
Vezels | 9 gr |
Eiwitten | 40,1 gr |
Verzadigd vet | 2,6 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 6,9 gr |
Meerv. onv. vet | 3,8 gr |
Cholesterol | 79,2 mg |
Suikers | 1 gr |
Zout | 0,31 gr |
Calcium | 108,6 mg |
Magnesium | 213,7 mg |
Fosfor | 572,7 mg |
Kalium | 1133,9 mg |
Ijzer | 3,7 mg |
Jodium | 190 µg |
Koper | 0,33 mg |
Zink | 2,38 mg |
Seleen | 64,6 µg |
Vitamine A | 40,4 µg |
Vitamine B1 | 0,79 mg |
Vitamine B2 | 0,42 mg |
Vitamine B3 | 9,6 mg |
Vitamine B6 | 0,769 mg |
Foliumzuur | 71,9 µg |
Vitamine B12 | 5,76 µg |
Vitamine C | 34,3 mg |
Vitamine D | 1,7 µg |
Vitamine E | 3,5 mg |
Vitamine K1 | 38,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.