Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 klein rond bruin- of volkorenbrood
- 3 tomaten
- 1 paprika
- 100 gram gemengde sla
- 1 blikje tonijn in water
- 5 olijven
- 1 eetlepel olijfolie
- azijn
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 246 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eibudget
Bereiding
- Snijd een kapje van het brood en hol het brood enigszins uit.
- Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
- Was de sla en laat de sla goed uitlekken.
- Laat de vis uitlekken en verdeel het in stukjes.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Meng de sla met de stukjes tomaat, paprika, vis, olijven, olie en azijn.
- Vul hiermee het brood en plaats het kapje er weer op. Snijd het brood in punten.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 640 kcal |
Koolhydraten | 90,2 gr |
Vetten | 11 gr |
Vezels | 13,6 gr |
Eiwitten | 37,5 gr |
Verzadigd vet | 2,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 5,5 gr |
Meerv. onv. vet | 2,3 gr |
Cholesterol | 32,6 mg |
Suikers | 8 gr |
Zout | 2,92 gr |
Calcium | 109,6 mg |
Magnesium | 126,7 mg |
Fosfor | 447,2 mg |
Kalium | 979,2 mg |
Ijzer | 5 mg |
Jodium | 130,6 µg |
Koper | 0,45 mg |
Zink | 3,01 mg |
Seleen | 53 µg |
Vitamine A | 102,4 µg |
Vitamine B1 | 0,25 mg |
Vitamine B2 | 0,23 mg |
Vitamine B3 | 10,2 mg |
Vitamine B6 | 0,517 mg |
Foliumzuur | 89,1 µg |
Vitamine B12 | 2,21 µg |
Vitamine C | 41,3 mg |
Vitamine D | 0,7 µg |
Vitamine E | 1,9 mg |
Vitamine K1 | 49,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.