Terug

Italiaans gevuld brood

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 klein rond bruin- of volkorenbrood
  • 3 tomaten
  • 1 paprika
  • 100 gram gemengde sla
  • 1 blikje tonijn in water
  • 5 olijven
  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 246 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    budget

Bereiding

  1. Snijd een kapje van het brood en hol het brood enigszins uit.
  2. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  3. Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
  4. Was de sla en laat de sla goed uitlekken.
  5. Laat de vis uitlekken en verdeel het in stukjes.
  6. Snijd de olijven in plakjes.
  7. Meng de sla met de stukjes tomaat, paprika, vis, olijven, olie en azijn.
  8. Vul hiermee het brood en plaats het kapje er weer op. Snijd het brood in punten.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 640 kcal
Koolhydraten 90,2 gr
Vetten 11 gr
Vezels 13,6 gr
Eiwitten 37,5 gr
Verzadigd vet 2,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 5,5 gr
Meerv. onv. vet 2,3 gr
Cholesterol 32,6 mg
Suikers 8 gr
Zout 2,92 gr
Calcium 109,6 mg
Magnesium 126,7 mg
Fosfor 447,2 mg
Kalium 979,2 mg
Ijzer 5 mg
Jodium 130,6 µg
Koper 0,45 mg
Zink 3,01 mg
Seleen 53 µg
Vitamine A 102,4 µg
Vitamine B1 0,25 mg
Vitamine B2 0,23 mg
Vitamine B3 10,2 mg
Vitamine B6 0,517 mg
Foliumzuur 89,1 µg
Vitamine B12 2,21 µg
Vitamine C 41,3 mg
Vitamine D 0,7 µg
Vitamine E 1,9 mg
Vitamine K1 49,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu