Ingrediënten

2 personen
  • 1 eetlepel slasaus
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • paprikapoeder
  • 1 bruine of volkoren boterham
  • stukje komkommer
  • 1 (rode) appel
  • 150 gram krabsticks (surimi)

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 190 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes

Bereiding

  1. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt en wat paprikapoeder.
  2. Rooster de boterham en snijd het brood in blokjes.
  3. Was het stukje komkommer en schaaf het in dunne plakjes.
  4. Was de appel en snijd de appel in smalle schijfjes.
  5. Snijd de krabsticks in stukjes.
  6. Leg op 2 bordjes plakjes komkommer en verdeel de krab, de appel en de saus erover.
  7. Strooi de broodblokjes erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 199 kcal
Koolhydraten 27,5 gr
Vetten 5,6 gr
Vezels 2,6 gr
Eiwitten 8,1 gr
Verzadigd vet 0,6 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,4 gr
Meerv. onv. vet 1,5 gr
Cholesterol 10,5 mg
Suikers 11,3 gr
Zout 1,67 gr
Calcium 49,5 mg
Magnesium 27,7 mg
Fosfor 97 mg
Kalium 228,9 mg
Ijzer 1,1 mg
Jodium 22 µg
Koper 0,1 mg
Zink 0,68 mg
Seleen 8 µg
Vitamine A 28,6 µg
Vitamine B1 0,05 mg
Vitamine B2 0,08 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,072 mg
Foliumzuur 11,4 µg
Vitamine B12 0,59 µg
Vitamine C 3,5 mg
Vitamine D 0,2 µg
Vitamine E 1,5 mg
Vitamine K1 6,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu