Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 eetlepel slasaus
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- paprikapoeder
- 1 bruine of volkoren boterham
- stukje komkommer
- 1 (rode) appel
- 150 gram krabsticks (surimi)
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 190 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetes
Bereiding
- Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt en wat paprikapoeder.
- Rooster de boterham en snijd het brood in blokjes.
- Was het stukje komkommer en schaaf het in dunne plakjes.
- Was de appel en snijd de appel in smalle schijfjes.
- Snijd de krabsticks in stukjes.
- Leg op 2 bordjes plakjes komkommer en verdeel de krab, de appel en de saus erover.
- Strooi de broodblokjes erover.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 199 kcal |
Koolhydraten | 27,5 gr |
Vetten | 5,6 gr |
Vezels | 2,6 gr |
Eiwitten | 8,1 gr |
Verzadigd vet | 0,6 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,4 gr |
Meerv. onv. vet | 1,5 gr |
Cholesterol | 10,5 mg |
Suikers | 11,3 gr |
Zout | 1,67 gr |
Calcium | 49,5 mg |
Magnesium | 27,7 mg |
Fosfor | 97 mg |
Kalium | 228,9 mg |
Ijzer | 1,1 mg |
Jodium | 22 µg |
Koper | 0,1 mg |
Zink | 0,68 mg |
Seleen | 8 µg |
Vitamine A | 28,6 µg |
Vitamine B1 | 0,05 mg |
Vitamine B2 | 0,08 mg |
Vitamine B3 | 0,6 mg |
Vitamine B6 | 0,072 mg |
Foliumzuur | 11,4 µg |
Vitamine B12 | 0,59 µg |
Vitamine C | 3,5 mg |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 1,5 mg |
Vitamine K1 | 6,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.