Terug

Sinaasappelsalade

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 grote sinaasappels
  • mespunt kaneel
  • 1 eetlepel gepelde walnoten

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 40 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de sinaasappels dik en snijd ze in plakken.
  2. Verdeel de plakken sinaasappel over 2 bordjes en strooi er wat kaneel over.
  3. Hak de walnoten grof en strooi ze over de sinaasappels.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 135 kcal
Koolhydraten 11,1 gr
Vetten 8,1 gr
Vezels 3,2 gr
Eiwitten 2,7 gr
Verzadigd vet 0,9 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 1,5 gr
Meerv. onv. vet 4,9 gr
Cholesterol
Suikers 10,3 gr
Zout
Calcium 47,7 mg
Magnesium 32,9 mg
Fosfor 83,6 mg
Kalium 285,8 mg
Ijzer 0,7 mg
Jodium 3,5 µg
Koper 0,16 mg
Zink 0,57 mg
Seleen 1,3 µg
Vitamine A 10,6 µg
Vitamine B1 0,12 mg
Vitamine B2 0,05 mg
Vitamine B3 0,7 mg
Vitamine B6 0,12 mg
Foliumzuur 48,6 µg
Vitamine B12
Vitamine C 66,4 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,8 mg
Vitamine K1 0,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu