Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 grote sinaasappels
- mespunt kaneel
- 1 eetlepel gepelde walnoten
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 40 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Schil de sinaasappels dik en snijd ze in plakken.
- Verdeel de plakken sinaasappel over 2 bordjes en strooi er wat kaneel over.
- Hak de walnoten grof en strooi ze over de sinaasappels.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 135 kcal |
Koolhydraten | 11,1 gr |
Vetten | 8,1 gr |
Vezels | 3,2 gr |
Eiwitten | 2,7 gr |
Verzadigd vet | 0,9 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 1,5 gr |
Meerv. onv. vet | 4,9 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 10,3 gr |
Zout | |
Calcium | 47,7 mg |
Magnesium | 32,9 mg |
Fosfor | 83,6 mg |
Kalium | 285,8 mg |
Ijzer | 0,7 mg |
Jodium | 3,5 µg |
Koper | 0,16 mg |
Zink | 0,57 mg |
Seleen | 1,3 µg |
Vitamine A | 10,6 µg |
Vitamine B1 | 0,12 mg |
Vitamine B2 | 0,05 mg |
Vitamine B3 | 0,7 mg |
Vitamine B6 | 0,12 mg |
Foliumzuur | 48,6 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 66,4 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,8 mg |
Vitamine K1 | 0,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.