Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 2 grote venkelknollen
- 5 zwarte peperkorrels
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 2 theelepels citroensap
- 2 sjalotjes
- 150 gram varkensvleesreepjes
- peper
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 32 x
- Labels
-
balansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de venkel schoon. Snijd een stukje van de onderkant en verwijder de stelen. Bewaar het fijne groen. Snijd de knollen in de lengte een keer door.
- Kneus de peperkorrels.
- Bak de gekneusde peperkorrels in 1 eetlepel margarine zacht.
- Voeg 150 ml water met het citroensap en de venkel toe en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.
- Pel de sjalotjes en snijd ze klein.
- Bestrooi de vleesreepjes met peper. Bak het vlees in de rest van de margarine in ca. 8 minuten bruin en gaar. Bak de laatste minuut de sjalot mee.
- Voeg een paar lepels water toe en breng dit aan de kook.
- Knip het bewaarde venkelgroen klein en strooi het over de venkel. Geef het vlees en de aardappelen erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 460 kcal |
Koolhydraten | 48,2 gr |
Vetten | 16,1 gr |
Vezels | 11,2 gr |
Eiwitten | 25 gr |
Verzadigd vet | 2,7 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 6 gr |
Meerv. onv. vet | 6,4 gr |
Cholesterol | 28,1 mg |
Suikers | 6,6 gr |
Zout | 0,58 gr |
Calcium | 222,1 mg |
Magnesium | 85,1 mg |
Fosfor | 406,4 mg |
Kalium | 2200,7 mg |
Ijzer | 5,7 mg |
Jodium | 21 µg |
Koper | 0,27 mg |
Zink | 3,02 mg |
Seleen | 10,5 µg |
Vitamine A | 135,9 µg |
Vitamine B1 | 0,86 mg |
Vitamine B2 | 0,15 mg |
Vitamine B3 | 9,4 mg |
Vitamine B6 | 1,111 mg |
Foliumzuur | 113,3 µg |
Vitamine B12 | 0,22 µg |
Vitamine C | 30,7 mg |
Vitamine D | 1,4 µg |
Vitamine E | 4,9 mg |
Vitamine K1 | 17,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.