Terug

Gestoofde zeeduivel

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 500 gram broccoli
  • 1 bosui
  • 100 gram champignons
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 250 gram zeeduivelfilet of kabeljauw
  • peper
  • 2 eetlepels kookroom
  • 0.5 eetlepel dille (vers of diepvries)

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 301 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringetjes.
  4. Maak de champignons schoon en halveer ze of snijd ze in vieren.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de bosui en de champignons enkele minuten.
  6. Schenk er 100 ml water bij.
  7. Bestrooi de vis met peper en leg de vis in het vocht. Stoof de vis met een deksel op de pan in ca. 8-10 minuten gaar.
  8. Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
  9. Neem de vis voorzichtig uit de pan.
  10. Klop de kookroom en de dille door het vocht. Leg de vis weer in de saus.
  11. Serveer de aardappelen en de groente erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 478 kcal
Koolhydraten 42,9 gr
Vetten 11,3 gr
Vezels 10,3 gr
Eiwitten 46,1 gr
Verzadigd vet 3 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 3,4 gr
Meerv. onv. vet 4,1 gr
Cholesterol 72,3 mg
Suikers 1,7 gr
Zout 0,52 gr
Calcium 144 mg
Magnesium 133,1 mg
Fosfor 634 mg
Kalium 2170,6 mg
Ijzer 4,6 mg
Jodium 161,7 µg
Koper 0,6 mg
Zink 3,36 mg
Seleen 3,8 µg
Vitamine A 193,5 µg
Vitamine B1 0,57 mg
Vitamine B2 0,45 mg
Vitamine B3 9 mg
Vitamine B6 1,205 mg
Foliumzuur 186,9 µg
Vitamine B12 3,78 µg
Vitamine C 98,7 mg
Vitamine D 1,3 µg
Vitamine E 10,2 mg
Vitamine K1 353,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu