Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 500 gram broccoli
- 1 bosui
- 100 gram champignons
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 250 gram zeeduivelfilet of kabeljauw
- peper
- 2 eetlepels kookroom
- 0.5 eetlepel dille (vers of diepvries)
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 301 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van ei
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in ringetjes.
- Maak de champignons schoon en halveer ze of snijd ze in vieren.
- Verwarm de margarine en bak hierin de bosui en de champignons enkele minuten.
- Schenk er 100 ml water bij.
- Bestrooi de vis met peper en leg de vis in het vocht. Stoof de vis met een deksel op de pan in ca. 8-10 minuten gaar.
- Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
- Neem de vis voorzichtig uit de pan.
- Klop de kookroom en de dille door het vocht. Leg de vis weer in de saus.
- Serveer de aardappelen en de groente erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 478 kcal |
Koolhydraten | 42,9 gr |
Vetten | 11,3 gr |
Vezels | 10,3 gr |
Eiwitten | 46,1 gr |
Verzadigd vet | 3 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 3,4 gr |
Meerv. onv. vet | 4,1 gr |
Cholesterol | 72,3 mg |
Suikers | 1,7 gr |
Zout | 0,52 gr |
Calcium | 144 mg |
Magnesium | 133,1 mg |
Fosfor | 634 mg |
Kalium | 2170,6 mg |
Ijzer | 4,6 mg |
Jodium | 161,7 µg |
Koper | 0,6 mg |
Zink | 3,36 mg |
Seleen | 3,8 µg |
Vitamine A | 193,5 µg |
Vitamine B1 | 0,57 mg |
Vitamine B2 | 0,45 mg |
Vitamine B3 | 9 mg |
Vitamine B6 | 1,205 mg |
Foliumzuur | 186,9 µg |
Vitamine B12 | 3,78 µg |
Vitamine C | 98,7 mg |
Vitamine D | 1,3 µg |
Vitamine E | 10,2 mg |
Vitamine K1 | 353,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.